Hiljuti selgus aga, et nimetatud päeval ei saa seda hankida sugugi kõik huvilised, või isegi suurem osa.

Tootja lubab, et alates 29. juulist saavad seda alla laadida programmis Windows Insider osalejad ehk need, kes nõustusid proovima ka vastse opsüsteemi pooleliolevaid variante.

MS-i esindaja sõnastuse põhjal tundub, et isegi Insiderid ei saa Win10 korraga, ja kõik teised peavad isegi kauem ootama. (Täpne tsitaat: Starting on July 29, we will start rolling out Windows 10 to our Windows Insiders. From there, we will start notifying reserved systems in waves, slowly scaling up after July 29th.)

Miks nii? MS tahab, et Windows 10 oleks laiema ringi ette saabudes võimalikult stabiilne ja veavaba. Kuna see kogub ilmtingimata palju tähelepanu, ei taha nad endale suuri prohmakaid lubada, isegi kui prohmakaid saaks kiiresti parandada.

Seetõttu on Win10 kättesaadavus esialgu piiratud ja laieneb aeglaselt. Esimeste kasutajate muljeid kogutakse ja uuritakse hoolega, et kiiruga vajalikke parandusi teha.

Varem märkis Microsoft, et Windows 10 on alates 29. juulist laialdaselt kättesaadav. Kuna plaan on korraga oluliselt muutunud, jääb üle ainult oletada, et nad ei saa Windows 10 siiski lubatud ajaks päris valmis – kujul, mis eesmärgiks seatud.

* "Viimane" tähendab, et Microsoft ei taha rohkem erinevate nimedega Windowseid väljastada, vaid arendab Windows 10 tarkvaraliste täienduste abil.