Unusta senised telefonide laadimiskiirused. Hiina ettevõte Vivo teeb varasematele rekorditele peagi pika puuga ära! Vähemalt tootja lubadusi uskudes.

Vivo tutvustas juba mullu juunis 120vatist telefoniaku-kiirlaadimise lahendust ja lubab selle peagi reaalselt turule tuua. Kui asi tõesti kenasti toimib, siis see on praegusest tohutu samm edasi.

Läänes levinud mudelitest on mõni jõudnud 45-vatise kiirlaadimiseni (Samsung Galaxy S20 Ultra) või vähemalt 40 vatini (Huawei P40 Pro ja Pro+), aga 120 W teeks neile ikka pika puuga ära. 4000 mAh aku saab Vivo väitel täis 13 minutiga.

Esimene 120 W kiirlaadimisega telefon peaks ilmuma augustis ja kuulub Vivo sarja IQOO, mis koondab tehniliselt võimsaid mänguritelefone.

Jääb siis üle oodata ja tõdeda, et kui keegi selliseks rekordiks tõesti valmis on, siis see võib olla Vivo. See ettevõte on telefoniuuendustega hiljuti tihti esirinnas (ekraani sees peituv sõrmejäljelugeja, korpusest väljakerkiv esikaamera jm), nii et kes siis veel, kui mitte Vivo?

Õigupoolest on isegi kiirem, 125vatine kiirlaadimine töös konkureerival tootjal firmal Oppo, mis kuulub Vivoga samasse BBK Electronicsi gruppi. 100vatist kiirlaadimis-lahendust esitles märtsis aga Xiaomi.