Pompeo sõjaplaan koosneb BBC teatel täpsemalt viiest osast:

  • Tagada, et "Hiina Rahvavabariigi ebausaldusväärsed ettevõtted" pole ühendatud USA telekommunikatsioonivõrkudega
  • Eemaldada ebausaldusväärsed rakendused USA äpipoodidest
  • Keelata Hiina ebausaldusväärsetel nutitelefonide tootjatel oma toodetesse eelinstalleerida või muuda allalaaditavaks USA populaarseid rakendusi
  • Hoida ära USA kodanike tundliku isikliku teabe ja ettevõtete intellektuaalomandi hoidmine ja köättesaadavus Hiina pilveteenustes
  • Veenduda, et Hiina luurel pole ligipääsu USAd üleilmse internetivõrguga ühendavatele merekaablitele

Kõik need meetmed ületavad kaugelt president Donald Trumpi senist taktikat näiteks tehnoloogiatootja Huawei ja videoäpi TikToki suhtes.

Pompeo kordas ka üle, et sellised rakendused nagu TikTok ja WeChat ohuks Ameerika kodanike isikuandmetele, kuna Hiina kommunistlik partei võib neid ära kasutada. Nüüd võib sanktsioonide ring laieneda ka sellistele Hiina gigantidele nagu Alibaba, Baidu ja Tencent, kes tegutsevad ka USA-s.

Trump on lubanud TikToki Ameerikas 15. septembriks keelustada, kui tema USA äri ei müüda Ameerika ettevõttele. Microsoft peab praegu läbirääkimisi selle ostmiseks.

Hiina tehnoloogiaettevõttele ByteDance kuuluv TikTok on öelnud, et tema USA kasutajate andmeid hoitakse väljaspool Hiinat ja need on kaitstud.