Libretto nime kandsid Toshiba vahemikus 1996-2001 toodetud pisiläpakad, mida nimetati tiitliga subnotebook. Jah, arvutite kujutegurite maailm meenutab tänapäevase tantsumuusika oma: liigitused ja žanrinimed ajavad paljudel juhtme kokku.

Libretto W100 on teoreetiliselt üsna tavapärane: kasutab ära Windows 7 (Home Premium) puutetundlikke lahendusi. Nt võimaldab rakendusi ühelt ekraanilt teisele sikutada ja mõlema ekraani kaudu menüüdes sobrada. Visuaale saab nautida nii püsti- kui rõhtasendis, mis tähendab, et see asendab nii virtuaalse klahvistikuga arvutit kui e-lugejat.

Kere on vana hea merekarbidisainiga ja 202 x 123 x 30,7 millimeetriste mõõtudega, puutetundlikud ekraanid on mõlemad 7tollised. Sees on Inteli U5400 kahetuumaline protsessor, 2 GB muutmälu, 62 GB välkmälu andmeruumiks ja megapiksline veebikaamera. Aku kestab kuni 3,5 tundi. Ühendustest on USB 2.0 (üksainuke pistik), micro-SD kaardilugeja, Wi-Fi ja valikuline 3G. Miks ainult üks USB-auk? Vaja ilmselt USB-jaotur juurde hankida!

Hind on teadmata, aga vähemalt Suurbritannias on Libretto W100 ilmumist oodata suve jooksul.