Telegraph kirjutab, et Toronto ülikooli psühholoogiateaduskonnas tehtud uuringus jälgiti 198 tudengit, kellest 100 ütlesid end olevat regulaarsed selfie-tegijad. Kõik 198 katsealust pildistasid end esmalt oma telefonikaameraga ise, seejärel pildistas igaüht sellesama kaameraga keegi kõrvaline isik.

Siis anti osalejaile ülesandeks endast tehtud fotosid hinnata, lähtudes sellest, kui ilusaks ja meeldivaks inimesed end pildil pidasid. Samu pilte hindasid ka 178 katsealuste grupist väljapoole jäävat sõltumatut inimest, kellelt küsiti, kui atraktiivsed, meeldivad ja nartsissistlikud fotodel olijad nende meelest olid.

Selgus, et nii regulaarsed enesepildistajad kui ka need, kes tavaliselt endlitega ei tegelenud, pidasid end ilusamateks ja meeldivamataks kui sõltumatud pildivaatajad. Oluline vahe, mis lisaks ilmnes, oli ka selles, et regulaarsed enesepildistajad hindasid end ebaregulaarsetest märksa kõrgemalt. Lisaks arvasid nad, et nad näevad enda tehtud piltide paremad välja kui teiste tehtud fotodel endast.

Sõltumatute vaatlejate meelest olid teiste inimeste tehtud paremad.

Niisiis: kui tahad inimestele endast läbi fotode meeldivat muljet jätta, ära ise endast pilte tee, vaid lase end teistel pildistada. Või siis, kui sa tõesti ei suuda endlitegemisest hoiduda, vähemalt ära jaga neid ülesvõtteid kusagil, et sust ei jääks muljet kui eputrillast.