Mees oli teel raamatukokku, et avalikus internetipunktis töökuulutusi vaadata. Nagu raamatukogus selgus, oli tänaval vedelenud pulk täis Heathrow` lennujaama turvadetaile ning infot, mis puudutas muuhulgas kuninganna Elizabeth II liikumisega seotut. Töötu mees andis mälupulga Sunday Mirrori reporterile.

Kokku oli pulgal 76 kaustatäit faile, sealhulgas turvadokumendid ja lennujaama kaardid. Kaartidele olid märgitud kõik lennujaamas leiduvad turvakaamerad, samuti kuningannale, ministritele ja väliskülalistele ette nähtud liikumistrajektoorid. Lisaks veel lennujaama tunnelite ja raudteejaama varuväljapääsude kaardid.

Samuti olid kaustades võimalikule terroriohule spetsialiseerunud turvaüksuste töögraafikud, Heathrow turvatiimi ultrahelikontrollsüsteemiga seotud dokumendid ja palju muud - kokku 2,5 gigabaiti andmeid.

Lennujaama kõneisik ütles, et reisijate ja töötajate turvalisus on lennujaama prioriteet number üks. "Suurbritannias ja Heathrow` lennujaamas on rakendatud ühed kõige karmimad turvameetmed maailmas," toonitati seal. "Oleme oma turvaplaanid üle vaadanud ja oleme jätkuvalt seisukohal, et lennujaam on endiselt turvaline. Samuti oleme algatanud sisejuurdluse, et välja selgitada, kuidas see juhtus; ühtlasi oleme astunud samme selle nimel, et midagi niisugust enam ei juhtuks."

Reisijate arvult on Heathrow maailma suuruselt teine lennujaam.