Analüütikaettevõte MUSO selgitas välja, et pärast ilmumist tundis osa vastu huvi lausa 55 miljonit netipiraati, seejuures enamik inimesi (76,6 protsenti) vaatas värsket osa ebaseaduslike striimide abiga. 12,2 protsenti otsustas osa veebist otse alla tõmmata ja 11,3 protsenti hankisid uue osa endale arvutisse torrentite abiga.

Märkimisväärne on seejuures, et suur osa ebaseaduslikku liiklust tuli riikidest, kus mingil põhjusel "Troonide mängu" tootja HBO sisule ligi ei pääse, vahendab Engadget. MUSO hinnangul pärines umbes 10 miljonit piraati Indiast, kus ei telekanalitega ega voogedastusteenuste abiga HBO sisule hästi ligi ei pääse, veel 5 miljonit huvilist asusid aga Hiinas, kus ametlikult on võimalik vaadata vaid tsenseeritud versiooni sarjast.

Sarja kodumaal USAs oli kokku umbes neli miljonit netipiraati, kes lihtsalt sarja vaatamise eest maksta ei tahtnud. Seega, uuringutulemuste põhjal võiks ilmselt väita, et piraatlusega võitlemise asemel tuleks esmajärgus tegeleda sellega, et sisu oleks eri turgudel kättesaadav. Kõnealune probleem on ilmselt tuttav ka kõigile Eesti sarjafännidele - eri voogedastusplatvormidel pakutavad sarjad on tihti välismaal pakutavast erinevad.