Google laseb operatsioonisüsteemi Android iga uue versiooni väljakuulutamise ajal välja ka uue seadme. Olgu selleks siis nutitelefon või tahvelarvuti. Seda just selle jaoks, et oleks olemas vähemalt üks näidisseade, mis töötaks uusima Androidiga, kirjutab Digitest.ee.

Möödunud aasta suvel tutvustatud Nexus 7 oli esimene seade, mis töötas operatsioonisüsteemiga Android 4.1 Jelly Bean. Eelmisel aastal, Android 4.2 avalikustamisega, tutvustati ka nutitelefoni Nexus 4.

Pärast seda, selle aasta suvel, jõudis järg Android 4.3 Jelly Beani juurde ning avalikustati ka Nexus 7 2013. aasta versioon. Just sellest tahvelarvutist me ka pikemalt räägime.

Disain

Paratamatult tahan tahvelarvutit Nexus 7 2013 võrrelda eelmise põlvkonna mudeliga ning ka teiste samas hinnaklassis olevate seadmetega. Esmalt aga siirdume disaini juurde ning vaatame, mis selles uut.

Uuel Nexus 7 tahvelarvutil on võrreldes eelmise versiooniga teatud mõttes päris suured disainierinevused. Sarnane on see, et mõlemad on eesmisest küljest kaetud äärest ääreni Corning-klaasiga, mis kaitseb tahvelarvutit kriimustuste eest (teatud piirini).

Pildil uus ja vana Nexus 7 korraga

Samas on vähendatud ekraani külgedel oleva raami äärt, kuid suurenenud on see nii ülemises kui alumises osas, mistõttu on 2013. aasta versioon oma vanemast vennast natuke kõrgem, umbes 1,5 cm jagu.

Ekraani ülemisel äärel on pisike kaamerasilm peamiselt videokõnede tegemiseks ning ka sensor valguse mõõtmiseks.

Ekraani serv on kergelt reljeefne ning seadme külje profiil ei ole sirgelt lõigatud, mistõttu on tahvelarvutit natuke mugavam ning kindlam peos hoida – ka ühe käega täitsa servast haarates.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte saidil Digitest.ee.