Kuigi Speedlinki klaviatuur Libera tundub olevat identne Apple'i sinihambaga varustatud klaviatuuriga, siis lähemal silmitsemisel selgub, et tegu pole siiski päris tõupuhta isendiga. Selles mõttes, et Apple'i toodanguga. Mida see ju tõepoolest ei olegi. Aga esmapilgul petab ära küll, kirjutab Digitest.ee.

Välimus on selle klaviatuuri juures kindlasti kõige olulisem müügi- ja ostuargument. Valged klahvid alumiiniumist taustal jätavad stiilse ja väljapeetud mulje. Täpselt nagu Apple'i klaviatuuri puhul.

Sarnasus on ilmselgelt taotluslik. Sellest räägivad ka klaviatuuri mõõdud – pikkus on täpselt sama, mis Apple'i klaveril, laius vaid pool sentimeetrit rohkem. Nii et peaaegu nagu iToode. Peaaegu.

Ometi eristavad Speedlinki Liberat "originaalist" mitu detaili. Nii pole sümbolid klahvidele mitte graveeritud, vaid kasutatud on kleebiseid. Samuti ei istu klahvid nii täpselt oma pesades, vaid väikese (aga premium-klassi toote jaoks liiga suure) varuga.

Täisalumiiniumist raami asemel on plastraam kaetud õhukese alumiiniumplekiga. Plast iseenesest on kvaliteetne, kuid Apple'i toodangule jääb paraku siiski kraadi võrra alla. Mis aga ei tähenda nagu oleks tegu madala kvaliteediga. Mitte mingil juhul. Lihtsalt tippkvaliteedist jääb õige natuke puudu.