LG ja Samsungi uute mudelite kohta saab öelda, et need on küll uued, kulukad ja korralikud, kuid infolekitajate usinale tööle oli kõik nendest telefonidest ja teistestki toodetest varasemalt juba teada. Sony suutis uue telefoniseeria aga hästi saladuses hoida, kirjutab Kuvar.ee.

Jaapani tehnikahiid Sony on juba aastaid tootnud Z-seeria nutitelefone ja tahvelarvuteid. Eelmisel aastal esitles tootja Z5 seeriat, kuhu kuuluvad väike Z5 Compact, keskmine Z5 ja kõige vingem Z5 Premium, millel on uuendusena 4K UHD resolutsiooniga (3840 x 2160 pikslit) ekraan.

Olles tootnud juba palju erinevaid Z-seeria nutiseadmeid, jätmata tulemata Z6 seerial, otsustas Sony öelda head aega tuntud Z-ile ning tere tähele X.

Sony sihib uute Xperia X, Xperia XA ja Xperia X Performance nutitelefonidega pigem keskklassi, kuigi X-i ja X Performance'i mudelite hinnad konkureerivad Samsungi ja LG tipptelefonidega. Veel on olemas Xperia XA Ultra, mis on pigem tahvelarvuti kui nutitelefon.

Uute mudelite puhul on tootja lõpuks hüljanud klaasi. Uued X ja XA mudelid on käes hoides mõlemad kvaliteetsemad kui eelnevad seeriad. Teine asi, mida on parandatud, on telefonide nurgad.

Xperia X on võimekuselt keskmine telefon uues X-seeria trios. Eest vaatab vastu 5-tolline Full HD ekraan (peaaegu sama suur ja sama resolutsiooniga, kui mullusel Xperia Z5-l), Qualcomm Snapdragon 650 protsessor ning on ka mälukaardipesa(!), mis on ka XA-l ja X Performance’il.

Kaamera on X-il tunduvalt vingem, kui võrrelda väiksema ja soodsama Xperia XA mudeliga. Megapiksleid on 23, sensor on füüsiliselt suurem, mis tagab paremad pildid hämaras.

Ka on kasutusel on Sony Prediction Hybrid Autofocus tehnoloogia, mis suudab kiirelt liikuvaid objekte hoida selgena ja kindlustada, et reaalsuses suure kiirusega liikuvad elusolendid ja esemed oleksid pildil paigal ja selged. Autofookus oletab, kuhu objekt edasi liigub ja seejärel sätib fookust.

Foto: Kuvar.ee

X-i esikaamera on põhimõtteliselt sama, mis XA mudeli tagakaamera. Sel on 13 megapikslit ja selfie’d tulevad ka hämaras hästi välja.

Reaalses kasutuses mulluse Z5 ja tänavuse X-i vahel palju erinevusi pole. Alles on jäetud hea sõrmejäljelugeja, mis asub sisselülitusnupu sees ja toimib suurepäraselt. Välimuselt on telefon ka samasugune nagu Z5, seda nii eest- kui ka tagantvaates.

Üheks Xperia Z5 telefoni miinuseks on SIM-kaardi alus, mille eemaldamine ei ole kõige lihtsam ja kiirem. Sony on justkui kurtmisi kuulda võtnud ja enam pole vaja kirjaklambrit, et SIM-kaardi ja MicroSD mälukaardi alust välja võtta.

Nüüd on telefoni küljel väike sisselõige, kust saab välja tõmmata luugi katte, mille küljes ühtlasi on juba kirjeldatud alus.