Kuna mul Xboxiga testimise võimalus puudus, siis kogu ülevaade baseerub arvutiga mängimisel, filmide vaatamisel ning muusika kuulamisel, kirjutab Digitest.

Ei, kogu kasutamiskogemus ei jäänud alla sellele, mis oleks Xboxiga olnud – arvuti andis vabad käed testimiseks ning katsetamiseks ning sellega sai tulem hoopis parem.

Disain, funktsionaalsus

Komplekt koosneb kahest osast: baasjaamast ning klappidest. Baasjaam toimib nii kõrvaklappide laadijana kui ka keskse signaali töötlejana.

Aluse ülemises osas on kontaktid, mille kaudu toimub kõrvaklappide akude laadimine. Alumises osas aga lülitid komplekti juhtimiseks: 3 valikuga ekvalaiser (normaal, bass, teravus) / stereo või ruumilise helirežiimi valik, sisse-väljalülitusnupp ning viimase lülitiga saab valida sisendit (digitaal/analoog) ning siduda klappe baasjaamaga.

Aluse eesmisel küljel on indikaatorid vajaliku infoga – aku seis klappide sees, mis režiimis süsteem on jpm. Kogu süsteem on aga meeldiva rohelise valgustusega.

Isiklikult oleks küll soovinud näha võimalust valgustuse tooni valida nagu Razeril viimasel ajal kombeks on. S.t Xboxiga kasutades läheb disain kokku mängukonsooli omaga ning on visuaalselt komplektne. Samas arvutilaual, kus ülejäänud Razeri tooted on sinise valgustusega, paistab erinevus silma.

Klappidel peitub veel nuppe – nii mikrofoni kui kuularite helitugevuse reguleerimiseks, samamoodi saab lülitada stereo või ruumilisse režiimi ning klappe sisse/välja.

Mikrofon on ka ühendatud väikese lülitiga – kui see kokku panna, siis mikrofon läheb automaatselt vaigistusrežiimi. Klappidel on toiteelemendiks 2xAAA patareid/akut, mida kasutusjuhendi abita esimene kord ei suutnudki üles leida. Samas, kui korra akud paigaldatud, ei pea neid niipea üldse välja võtma.

Baasjaama ning klappide vaheline side luuakse 5,8 GHz sagedusel, seega WiFi võrgud ega mobiiltelefonid ei sega sisse. Tööraadius on keskeltläbi 8-10 meetrit, kattes enamus kasutajate vajaduse.

Kasutamine, kvaliteet

Kõrvaklapid on mugava tekstiilkattega polsterdusega; raam on piisavalt jäik, hoides end hästi ümber pea.

Ka pärast pikka kasutusperioodi ei olnud seda muret, et klapid oleks kõrvadele liiga teinud või prilliraamid kolju sisse surunud. Tõsi, need ei ole nii mugavad kui Razeri Carcharias-klapid, kuid siiski piisavalt head, et mitte häirida.

Heliallikaks on Chimaera komplektis 50 mm neodüümiummagnetitega kõlarid, mis suudavad helid täpselt taasesitada. Sisseehitatud ekvalaiserit aga parem mitte puutuda – see keerab asjad segi kui pudru ja kapsad ning klappide elemendid ei tule enam toime madal- või kõrgsageduslike helide esitamisega.

Arvutiga ühendamiseks on kaks varianti – optiline kaabel (TOSLINK) või 3,5 mm kaabel.

Optilist väljundit kasutades tuleb mikrofoni signaalkaabel eraldi ühendada. Arvutiga digitaalset väljundit kasutades tuleb arvuti seadistada Dolby Digitali kodeeringu peale, vastasel juhul kõrvaklapid häält ei tee.

Kuna komplektil on erinevaid sisendeid piisavalt palju, siis lisaks arvuti või Xbox 360 konsooliga ühendamisele võib vabalt ühendada need televiisori või kodukinokeskusega.

Mis puutub aga helikvaliteeti, siis üllatav on see, et füüsiliselt stereokonfiguratsiooniga klapid suudavad probleemideta taasedastada virtuaalse ruumilise heli.

Filmides ega mängides ei tekkinud probleemi heliallika positsioneerimisega. Hoopis vastupidi – tahtsin hilisõhtul pidevalt heli vaiksemaks keerata, kuna tekkis tunne, et kodukino on sisse lülitatud ning väga valjuks jäätud.

Muusika kuulamisel oli vajalik lülitada ümber stereorežiimi, kuna ruumiline heli rikkus kogu helipildi ära.

Tehnilised andmed

* integreeritud helitugevuse ja mikrofoni nupud
* eemaldatav mikrofonikaabel
* mõõdud: 200 x 204 x 88 mm

Kõrvaklapid

* töösagedus: 5,8 GHz, töökaugus kuni 10 m
* Dolby Headphone / Dolby Pro Logic II / Dolby Digital
* sagedusdiapasoon: 20 kuni 20 000 Hz
* takistus: 32Ω @ 1 kHz
* tundlikkus (@1kHz, 1V/Pa): 105dB ±2dB
* elemendid: 50 mm, neodüümiummagnetid
* vooluallikas: kaks AAA akut (kuni 8 tundi)
* laadimisaeg: kuni 3 tundi

Mikrofon

* sagedusdiapasoon: 130 kuni 10 000 Hz
* tundlikkus (@1kHz, 1V/Pa): -42 ± 2dB
* signaali / müra suhe: >55 dB