Okei, pisiperele Prestigio Multiphone 5300 ehk ei sobiks oma suuruse tõttu, kuid kõik ülejäänud rõõmustavad sellise telefoni üle päris kindlasti, kirjutab Digitest.ee.

Vanematel on hea meel, et ekraan on suur ja silmad puhkavad, nooremad saavad jälle nautida oma juutuubi laialt ekraanilt. Sina aga oled rõõmus, et ei pidanud sellise telefoni eest tervet kuupalka välja käima – kõigest 239 eurot. Aga alustame otsast peale.

Hiljuti Photopointi blogi pealiku Lauriga suheldes kuulsin tema hääles nukraid noote. Põhjust uurides selgus, et tal lauapeal terve kuhi Prestigio tahvelarvuteid ja nutitelefone, mida keegi miskipärast arvustada ei võta.

Ega Prestigio nimi minuski vähimatki elevust tekitanud, siiani pole selle firma tooteid isegi tähelepanuvääriliseks pidanud. Seda ilmselt tänu hinnaklassile, sest koonerdava eestlasena olen alati lähtunud rahvatarkusest, et olen liiga vaene, et osta odavat.

Aga sõpra tuntakse hädas ja peale pisikest kõhklust andsin oma nõusoleku. Ettekiirustavalt võib öelda, et see oli otsus, mille tagajärjel toimus minus üks suur muutus.

Kunagi ütles Ostap Bender klassikalises kirjandusteoses "12 tooli", et komantšide pealik (s.o aadlipealik Ippolit Matvejevitš) armastab labast luksust.

Lõbusa nimega telefoni ja selle pakendi järgi otsustades on aadlipealiku vereliini järgijad sattunud tööle Prestigio kujundusosakonda.

Foto: Digitest.ee

Pretensioonikat pakendit vaadates tulevad meelde Ferrari, Lamborghini ja Porche, aga mingi veidra säästukiiksuga. Seesama säästukiiks omakorda nullib ära luksuslikkusele pretendeeriva kujunduse.

Hoolimata aga läikimalöödud plastkorpusest ei saa telefoni koostekvaliteedile midagi ette heita, tegu on igati tõhusa tükiga.

Erinevalt Samsungi lipulaevade (nt Note) teatavast kerglasest tühjustundest ja plastikulisest olemusest on Multiphone'i käes hoida mõnus, isegi taktiilne elamus.

Võrreldes ilmselt populaarseima labidastelefoniga Samsung Galaxy Note, on Multiphone sama pikk, terakene kitsam ning umbes poolteistkordselt paksem ning raskem.

See aga ei muuda selle kasutamist oluliselt ebamugavamaks. Pigem vaid süvendab tunnet, et tegu on tõsise kõneaparaadi, mitte mingi odava vuhvliga. Väga veenev sissejuhatus igatahes.

Lisaks sellele on telefon juba by default varustatud ümbrisega, mille kaas kaitseb ekraani. Tegu on nii-öelda smart coveriga, mille avamine äratab telefoni unest ning sulgemine kustutab kenasti ekraani. Meeldiv nüanss, kuigi mitte kõigile ei pruugi n-ö märkmiku stiilis ümbrised meelejärgi olla.

Samas on pakendis ka tavaline, s.o ilma ekraanikaitseta tagakülg. Muuseas, ka pakend ise tundus olevat telefoniga samast klassist – igati tihke ja tugev.

Karbis on koos telefoniga veel kasutusjuhend, ilma klapita tagakaas, aku, laadimisadapter, USB-kaabel ja nööpkuularid.

Oma multifilmilikust nimest hoolimata on Prestigio Multiphone 5300 Duo igati tõsine tegija. Toome selle tõestuseks olulisemate tehniliste andmete loetelu:

4-tuumaline 1,2 GHz Qualcomm MSM8225 protsessor
mahutundlik 5,3-tolline TFT-ekraan (854 x 480)
üks giga muut-
neli giga põhimälu
microSD kaardi sisend
8 MP kaamera
GPS
3G
Bluetooth 4.0
Android 4.1 Jelly Bean.

Ja mis kõige olulisem: kahe SIM-kaardi pesa.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte saidil Digitest.ee!