Tähtsaim omadus ja eelis teiste samataoliste ees ongi selle kaamera puhul ülisuur suum, kirjutab Digitest.ee.

Kui ikka tahad koduaknast paistva mitmekümne meetri kaugusel asuva männipuu oksal hüpleva linnukese tiivasulgedest pilti teha, siis see on sinu kaamera!

Eks see suur suum tuleb muidu ka kasuks, näiteks rannas jalutades saad ilusti suurelt ja selgelt pildile püüda purjekad, mis kaugustes palja silmaga vaevu näha on. Või hoopis kümnete meetrite kaugusel asuvat hästi lahedat maja katust, kellegi toredat värvilist kleiti või pelglikku metslooma – kuidas kellelegi meeldib.

Välimuselt meenutab antud mudel veidi Canoni peegelkaameraid, põhiline vahe on selles, et selle kere on väiksem, objektiive ei saa vahetada ja nuppude asetus on Canoni kompaktkaameratega sarnane.

Kuigi olen harjunud teiste Canoni kaameratega pildistama, on antud mudeli nuppude asetus veidi ebamugav. Kaamera peaks olema lihtsalt kasutatav ilma spetsiifilist kasutusjuhendit lugemata. Ehk et esimese 30 minuti jooksul peaks leidma üles kõik vajalikud funktsioonid, sätted menüüst, pildiprogrammid ja nuppude ülesanded jm.

Piltide kuvamise nupp, kustutusnupp ja pildiprogrammide/režiimide vahetamine on natuke ebamugavad, aga kui mõnda aega kaamerat kasutada, harjub ära. Eks see ole alati harjumuse asi, sellest tekivadki eelistused.

Loe täisteksti ja vaata testipilte Digitest.ee leheküljelt!