Nii kuulutati juunis korraga välja n-ö algajatele mõeldud Pentax K-500 ja veidi nõudlikumale pildistajale mõeldud Pentax K-50, kirjutab Digitest.ee.

Kui funktsioonde poolest on neil kahel kaameral siiski mõned küllaltki olulised erinevused, siis välimuse osas ei ole Pentax viitsinud küll millegagi üllatada; ainuke erinevus on kerel oleva mudeli nimi.

Antropotsentristlikult lähenedes võin öelda, et tegu on ühemunakaksikutega, lihtsalt ühel on silma all olev sünnimärk veidi suurem kui teisel.

Iseloomud on ka küllaltki sarnased, kuid siiski mitte 100% ning ka tihendid peavad ühel paremini kui teisel. Seega juhusliku mööduja petab ära, aga kui lähemalt sõbraks saada, siis enam kindlasti mitte ning erinevused hakkavad edasises suhtluses olulist rolli mängima.

Erinevusi kahe kaamera vahel pole tõepoolest palju – füüsilistest asjadest vaid see, et vanemal vennal on teda ilmastikukindlaks muutvad tihendid.

On küll tore omada vihmakindlat kaamerat, aga see pole enamikel juhtudel NII oluline. Kuigi vahel abiks, eriti kui objektiivid samuti WR tähistusega juhtuvad olema.

Teised, juba tarkvaraliselt piiratud omadused on mõnes mõttes palju olulisemad. Näiteks teravustamispunktide kuvamine optilises pildiotsijas on küll näiliselt väike asi, aga samas käib reaalses pildistamissituatsioonis ikka veidi hinge pihta küll, kui neid seal üldse ei ole.

Kui K-500 kasutada alati keskmist teravustamispunkti, siis isegi elab peaaegu üle, aga muudel juhtudel mitte nii väga. Lohutuseks muidugi niipalju, et Live-views kuvatakse teravustamispunktid kenasti sinna, kuhu vaja.

Foto: Digitest.ee

Digitaalne lood koos horisondi korrigeerimise ja kadreerimisvõimalusega kuuluvad juba veidi rohkem mugavusvidinate rubriiki ning fotograafia põhiolemust ei puudutada, vaid lihtsalt muudavad mõnedes olukordades pildistamise tunduvalt lihtsamaks ja sujuvamaks.

Ja sellega kahe kaamera erinevused piirduvadki.

Kui siinkohal avaldada subjektiivset arvamust, siis selline asi eriti tervitatav küll ei ole ning viitab pigem turundusosakonna kasumiahnusele kui tootearendusosakonna suutmatusele midagi teistsugust ja tõesti sisusuliselt teistsugust ja paremat disainida.

Loe täisteksti ja vaata testipilte saidil Digitest.ee.