Pentax X-5 välimuses on perekondlikud geenid selgelt äratuntavad. Sisu on uustulnuka küll lihtsam, kuid oma hinda on see igati väärt, kirjutab Digitest.ee.

Tõepoolest, kes Pentaxi kaameratega vähegi kokku puutunud, tunneb X-5 juures kohemaid ära suuremate vendade K-5 ja K-30 geenimustri. Ja miks ka mitte – on ju need end igati tublide ja mugavatena tõestanud.

Esmakordselt internetis Pentax X-5 pilti nähes mõtlesin – kas tõesti on aeg peegelkaamera kompaktsema pildimasina vastu vahetada? No vaatame siis...

Numbreid vaadates on asi igati uhke. Megapiksleid nii, et võid pooled naabrilegi laenata, objektiiv venib tervelt 26 korda ja makrovõtte kaugus algab sentimeetrist, tagaküljel olevat ekraani saab liigutada, säriparameetreid soovi korral käsitsi sättida ja kogu see kupatus näeb igati soliidne ja viisakas välja.

Siiski-siiski, kes siit peegelkaamerale asendust ootab, peab nüüd pisut hoogu hoidma.

Esiteks on 16-megapikslisel sensoril diagonaalimõõduks vaid 1/2.3 tolli, mis teeb uuest kaamerast mitte väikese peegli vaid suure kompaktkaamera. Koos kõikide tihedalt täispakitud pisisensori piirangutega alates ülisuurest teravussügavusest ja lõpetades paratamatute pildimüradega. Lootusekiirena paistab vaid uus, tagantvalgustamisega sensoritüüp.

Loe täisteksti ja vaata testipilte Digitest.ee saidilt!