Fakt on aga see, et Panasonicul on üks mitmekülgsemaid valikuid hübriidkaamerate sektsioonis. Täna on minu laual nende hübriidiseeria üks edasijõudnumaid mudeleid, Lumix G5, kirjutab Digitest.ee.

Panasonicu hübriidkaamerasüsteem töötab Micro Four Thirds bajoneti ja sensorimõõdu ümber – sensor on väiksem kui mitmetel konkureerivatel hübriididel, mis varustatud APS-C sensoriga, kuid siiski oma 9 korda suurem kui kompaktkaameratel levinud suuremad sensorid.

See võimaldab kaamera ja olulisemalt just objektiivide disaini hoida väiksemates mõõtudes, tuues ohvriks väikese, sageli vaid teoreetiliseks jääva kao pildikvaliteedis.

Kaamera ise on hübriidkaameratest enim klassikalist peegelkaamerat meenutava disainiga.

Objektiiv on võrdlemisi keset lühikest korpust, digitaalne pildiotsija asub otse objektiivi kohal, prismat meenutava välgukorpuse taga ja ulatub pisut tahapoole, tehes pildivaatluse mugavaks – ei pea nina vastu kaamerat lömmi suruma. Käepide on sügav ja pakub kindlat haaret ka ühe käega kasutades.

Keskmisele sõrmele on päästiku all mugav lohk ning pöidla jaoks on samuti väike kõrgendatud nukk olemas.

Nuppe ja rattaid on kaameral kogu raha eest. Ekraan on igas suunas pööratav ja puutetundlik – omadus, mida enamasti kasutatakse korpuselt füüsiliste nuppude vähemaks saamiseks, sel kaameral aga täiendavad need kaks sisendivõimalust üksteist.

Loe täisteksti ja vaata testipilte Digitest.ee leheküljelt!