Tõsisemad roomikkestaga telefonid aga on endiselt üsna kallid - sadu ja sadu eurosid tuleb nende eest välja käia, kirjutab AM.ee.

Eestiski laia portfoolioga esindatud Poola päritolu tehnoloogiabränd Overmax pakub nüüd oma uut kestvustelefoni, mis pole mitte IP67, nagu enamus sedasorti tööriistu, vaid koguni IP68 standardile vastava kestvusega.

Kui IP67 lubab kuni meetri sügavuses vees telefoniga sulistada kuni 30 minutit, siis IP68 põhimõtteliselt ei piira veesoleku aega, kuid sügavus ei tohi ületada kolme meetrit.

Meie madalaveelistes rannikuvetes seigeldes peaks sellest piisama ja ka vundamendiaugud on harva sügavama veekihi all. Overmax ise küll mainib tagasihoidlikult, et vees võib olla kuni ühe meetri sügavuseni.

Netiotsinguga ei õnnestunud leida ühtki telefoni, mis oleks Eestis müügil IP68 kestvustandardiga, kui keegi teab, andku kommentaariga teada.

Nutitelefon jooksutab operatsioonisüsteemi Android 4.2. Võiks tunduda vanavõitu, kui teised juba 4.4.4 peale lähevad ja on Lollipopi ootel? Jah, aga samas tasub vaadata ka hinda: tegemist on ülimalt odava otsa nutitelefoniga.

Odavast hinnast hoolimata on kõik hädavajalik olemas: Bluetooth, 1 GB RAM-mälu ja 4 GB välkmälu. Lisada saab kuni 32 GB microSD kaardi. 3G on olemas, kaks SIM-i, WiFi, 4-tolline ekraan IPS2 tehnoloogiaga ja 480 x 800 punktine ekraan. Ega punktitihedus ka muidugi suurem asi pole, aga neljatollisel ekraanil peaks veel üsna talutav olema.

Selfie-kaamera on 0,3 MP, tagakaamera 8 MP, aku 2400 mAh. Overmaxile omaselt on kaasa pandud hulk lisatarkvara, tahad siis neid kasutada või mitte. Kõige vajalikum neist on ilmselt Kingsoft Office, kui telefonis vaja kontorifaile redigeerida.

Tolmu-, vee- ja põrutuskindel kummikattega telefon on avatava tagakaanega, mille taha saab panna oma SIM-kaardid, mälukaardi ja vahetatava aku.

Ning nüüd ilmselt kõige olulisemast – palju see roomikutega telefon maksma hakkab? Esialgu pole veel tootjalt kinnitust, aga Poola veebilehtedele piiludes võib öelda, et koduturul on selle mudeli hinnaks ca 140 eurot. Eestis võib hinnaks tulla kuskil 170 eurot.

TEHNILISED ANDMED:

Nutitelefon Overmax Vertis Braver
Hind: ca 140 eurot (praegu Poola e-poodides)
Operatsioonisüsteem: Android 4.2
Kiibistik: MTK6572A (kahetuumaline)
Protsessor: 2 x 1,2 GHz
Graafika: Mali 450 MP
Ekraan: 4-tolline, IPS2, 480 x 800 pikslit
Mälu: 1 GB
Välkmälu: 4 GB (lisatav microSD kaart kuni 32 GB)
Kaamera: 0,3 MP ja 8 MP
Muud ühendused: GPS, Bluetooth, WiFi, Dual SIM, 3G modem (Aero2, 900/2100 MHz)
Aku: 2400 mAh
Mõõtmed: 133 x 74 x 19 mm