Uus põlvkond vastavanimelisi seadmeid sünnib iga uue Androidi operatsioonisüsteemiga. Nii on olnud vähemalt alates Nexus One'i ning Android 2.1 Eclairi loomisest alates, kirjutab Digitest.ee.

Nexus 7 on selles seerias esimene tahvelarvuti ning toodi see turule siis, kui Android 4.1 Jelly Bean tarbijateni jõudis. Mida aga maailma esimene Jelly Bean tahvelarvuti endast kujutab ning kas see, aasta hiljem, enda olemasolu ka õigustab? Nendele küsimustele ning paljule muule saame kohe ka vastuse.

Sarnaselt kõikide teiste Nexus seeria seadmetega, on Nexus 7 varustatud nn stock Androidiga. Teisisõnu, sellel puuduvad liigsed visuaalsed kellad ja viled ning seade tuleb täpselt sellisena nagu Google on operatsioonisüsteemi disainides ette näinud.

Mida see tavakasutajale annab, tekib kohe küsimus. Vastus on lihtne – Androidi operatsioonisüsteem enda kõige puhtamas vormis annab enamjuhtudel parema kasutajakogemuse kui see, mida pakub tugevalt muudetud või teatud teist platvormi imiteeriv kasutajaliides (nimesid nimetamata).

Kaasa tulev lisatarkvara on ausalt öeldes olematu – olemas on Androidi baasrakendused ning mõned Google'i enda teenusplatvormid, nagu Google Maps või Talk. Tänu sellele on ka lihtsam orienteeruda enda paigaldatud tarkvaras, kuna seade on nn bloatware-vaba.