Sellel on parajalt suur ja kvaliteetne 5-tolline ekraan, mis mahub ilusti taskusse ära ning millega on hea filme ja saateid vaadata, kirjutab TehnikaPilk.ee.

Lumia 650 on küllaltki õhuke ja kaalub kõigest 122 grammi, mistõttu on seda väga mugav käes hoida ilma, et käsi telefoni hoidmisest ära väsiks.

Kõlari asukoht on ka väga heas kohas, nimelt telefoni eesküljel. Filme vaadates või muusikat kuulates jõuab heli otse kuulajani, mitte ei tule telefoni tagaküljelt.

Kasutamismugavus

Kui telefon esimest korda kätte võtta, ei taha seda mõni aeg käest ära panna. Seda lihtsalt on nii mugav käes hoida.

Sisse- ja väljalülitamise nupud on ehitatud piisavalt tugevaks, tänu millele ei ole võimalik telefoni kogemata välja lülitada.

Rääkides Lumia 650 paksusest, siis see on küllaltki õhuke, kuid samas on ehituskvaliteet piisavalt tugev, et pooleks telefon kindlasti ei murdu. Kui on vaja aku sisestada või ära võtta, tuleb selleks avada korpus.

Korpus on küll stiilne ja seda on hea käes hoida, kuid see on nii õhuke, et avamisel on tunne nagu see läheks kohe pooleks. Õnneks pole see veel siiani peale korduvaid avamisi murdunud.

Üldiselt on Microsoft Lumia 650 kasutada väga mugav ning see mahub ka napilt taskutesse ära.

Ekraan

Nutitelefonil on 5-tolline HD-resolutsiooniga ekraan. 5 tolli on täpselt piiripealne suurus. See mahub veel napilt enamikesse taskutesse ära ning samas on piisav suurus, et filme vaadata ja näiteks lehti lugeda.

Ekraaniheledust saab muuta nelja erineva valgusastmega. Lisaks on võimalik seadistada telefoni nii, et see automaatselt, vastavalt valgusele, ekraaniheledust muudaks.

Minule isiklikult meeldib Lumia 650 ooterežiimis olev kell. Kui muidu tuleks telefon avada ja otsida kusagilt ülevalt väikest kella, siis sellel seadmel näeb kella ekraani puudutamata.

Operatsioonisüsteem

Lumia 650 töötab Windows 10-ga. Selles midagi halba ei ole, kuid neile, kes on harjunud kasutama Androidi või iOS-i, võib Windows algul tunduda keerukas.

Näiteks minu jaoks valmistas algul kõige rohkem segadust ja ümberõppimist teistsugune menüü. Kuid pärast mõnda aega kasutamist harjusin sellega ära.

Teine asi, mis mulle eriti Windowsi juures ei meeldi, on see, et sellel ei ole Play Store’i, vaid Microsofti enda poolt tehtud pood, kus on vaid üksikud äpid ja paljusid kuulsaid äppe nagu näiteks Snapchat ei olegi.

Nüüd tuleb lootma jääda, et mõne aja pärast lisab ka Microsoft oma poodi enamiku tuntud äppe ja mänge, mis praegu Play Store’is ja App Store’is juba olemas on.

Foto: tehnikapilk.ee

Kaamera

Microsofti disainerid on tulnud huvitavale mõttele ja teinud Lumia 650 kaamera ümmarguseks. Kui enamikel teistel nutitelefonibrändidel on see ruudukujuline, siis peaaegu kõigil uuematel Microsofti nutitelefonidel on ümmargune. Minu arvates on selline välimus väga huvitav ja stiilne.

Kohe kaamera kõrval asub ka välk. Lumia 650 esikaameraga on võimalik jäädvustada kuni 5- ja tagumise kaameraga kuni 8-megapiksliseid fotosid.

8 megapikslit ei ole küll eriti palju, kuid kes pildistamisega eriti ei tegele, sellele on täiesti piisav.

Omadused

Telefonil on 1,3 GHz neljatuumaline protsessor, mis on päris korralik töö tegemiseks või niisama veebis surfamiseks, kuid sellest hoolimata jäi tihtipeale jõudlust väheks, kui oli vaja mingit suuremat tööd teha.

Põhimälu ehk RAM-i on 1 GB ning telefonimälu 16 GB, millest mõne osa võtab ära operatsioonisüsteem.

Kokkuvõte

Kokkuvõtteks võib öelda, et Microsoft Lumia 650 sobib nii tavakasutajale, kes ainult helistab ja loeb lehti, kui ka äriklassi kasutajale, kes soovib sellega tööd teha ja internetis käia.

Üheks suureks miinuseks võib lugeda selle, et seade pole veekindel ning äppide väike valik ei jää ilmselt kellelegi märkamata. Telefoniga saab kõik esmavajaliku aga üsna hästi tehtud.

Plussid ja miinused

+ Käesõbralikkus
+ Kena välimus
+ Kerge kaal
+ Parajalt suur ekraan
+ Kõlar eespool
+ Kauakestev aku

– Windowsi e-poes on vähe äppe
– Kaamera võiks parem olla
– Jõudlusest jäi mõnikord väheseks
– Pole veekindel