LG Arena on niiöelda poolik nutitelefon ehk seadmel puudub täiemahuline operatsioonisüsteem, mille funktsioone täidab LG enda majas aretatud S-Class kasutajaliides.

Kasutajaliides on eestikeelne ja tõlkijaid tuleb tunnustada arusaadavate menüüde ja funktsioonide nimetuste eest. Funktsioonide jaotusele kategooriate vahel võib ette heita mõningast ebaloogilisust - näiteks asub rakenduste (programmid nagu Opera Mini ja kiirsuhtluslahendused) alam-menüü multimeediumi, mitte rakenduste kategoorias.

S-Class kasutajaliidest kirjeldatakse kui kolmemõõtmelist, mis tähendab nupuvajutusega ette hüppavat kolmemõõtmelist kuubikut, mille neli külge on kohandatavad koduekraanid ja mida saab näpuga vedades kerida.

Võttes ette kasutajaliidese pakutavad funktsioonid, siis pakub telefon esmaklassilisi multimeediavõimalusi.. LG Arena esimene oli esimene telefon, millesse integreeriti Dolby Mobile'i bassi ja ruumilisust lisav heliparendustehnoloogia. Kui heli on korraliku bitisagedusega, siis pole mõtet Dolby nuppu vajutada, kuid enamasti annab Dolby-funktsioon märgatava vahe.

Telefonil on suhteliselt erakordne 800x480 pikslise resolutsiooniga 3-tollise diagonaaliga ekraan, mis tähendab, et ekraanile mahub päris palju pilti.

Telefon toetab DivX ja XviD videoformaate, mis tähendab et suhteliselt lihtsal viisil ja käepäraste vahenditega saab enam-vähem suvalise videopildi konverteerida telefoni jaoks sobivasse formaati. XviD on näiteks vabavaraline koodek ja sellega manipuleerimiseks on mitmeid käepäraseid ja tasuta lahendusi.

Parandamist vajaks telefoni brauser ja selle kasutajasõbralikus. Võrreldes kogu kasutajaliidese lihtsa käideldavusega, on telefoni sirvik küll lihtsa ja arusaadava ülesehitusega, kuid märgatavalt kohmakas ja aeglane. Asja parandab tuntavalt Opera Mini brauseri paigaldamine ja selle kasutamine telefoni horisontaalasendis. Nõnda saab Opera Minit juhtida käepäraste ekraani servades paiknevate puute-noolteklahvidega ja teksti sisestamiseks kasutada täisklaviatuuri. Kiidusõnad saab ka Arena sisseehitatud RSS-lugeja.

Internetifunktsioonide poole pealt tasub mainimist, et telefonikasutajaliidesesse on integreeritud Google'i mobiili-internetiteenuste pakett - Maps, Mail, YouTube, otsing ja Blogger.

Arena rakendustest rääkides, siis kõik esmavajalik on kasutajaliideses olemas. Kolmandate osapoolte lisaprogrammide valik on aga pea olematu. Üht-teist leiab leedukate GetJar.com'is, kuid tõsiselt kasulikku on seal suhteliselt vähe. Olukorda parandab ilmselt tuntavalt käivitatav rakendustepood, mis juba toimib Aasias ning jõuab Euroopasse veel aasta lõpus. Seal lubatakse müüma hakata ligi 2000 erinevat programmi.

Keda huvitab LG Arena kasutajaliides lähemalt, saab seda katsetada emulaatori abil.

Nuppe on seadme kohta meeldivalt vähe: voolunupp telefoni ülaosas, mis aktiviseerib ka ekraani ja telefoni paremal küljel asuv kaamerapäästik ning helivaljuse/kaamera zuumi klahv. Puuteekraani allosast leiab veel kolm puutetundliku erinuppu: rohelist värvi nupp kõne vastuvõtmiseks, nupu kasutajaliidese 3D-kuubiku ettekutsumiseks ja punane nupp kõnede/rakenduste lõpetamiseks.

Telefonil on kaks kaamerat - ettepoole vaatav kaamera videokõnede tarbeks ja 5-megapiksline kaamera telefoni tagaküljel fotode ja videote ülesvõtmiseks. Viis megapikslit kaamera kohta võib tunduda küllalt suure arvuna, kuid sellest hoolimata tasub enam-vähem pildikvaliteeti oodata siiski heas valguses ja lähedalt tehtud ülesvõtete puhul. Piltide üldist kvaliteeti iseloomustab kerge sumedus ehk pehmus. Telefonikaamerate üldist kvaliteeti ja funktsionaalsust arvestades on tegemist keskmisest parema pildiaparaadiga. kasutusmugavusele annab oma osa ka spetsiaalne päästiku - ja zuuminupp.

Arenal on hea läbisaamine kaasasolevate nupp-kõrvaklappidega. Ühendades telefoniga pisut parema kvaliteediga suured kõrvaklapid, keeras Dolby madalad sagedused metsapoole ja heli kõlas koppadest üpris lamedalt.

Kokkuvõttes: telefonil on väga tugev multimeediakülg ja veelgi toredam oleks kui S-Class kasutajaliidese funktsionaalsus saaks laiendada senisest suurema hulga programmide abil.


LG KM900 Arena

Võrk:                        GSM 850/900/1800/1900   
                                3G    HSDPA 2100

Mõõdud:                  106 x 55 x 12 mm, kaal 105 grammi

Ekraan:                    TFT mahtuvuslik puuteekraan, 16M värvi                                 
                               480x800 pikselit

Kasutajaliides:         S-class puutetundlik                                 
                               mitmikpuute sisestus
                               Aktseleromeeter keerab automaatselt ekraani
                               Lähedusetajur lülitab helistades ekraani välja

Heli:                         Polüfoonilised-, MP3 helinad 
                               Dolby Mobile heliparandustehnoloogia

Mälu:                       Piltidega telefoniraamat 
                                40 numbri sissetuleva, väljuva ja vastuvõtmata kõne mälu
                                8GB andmetalletusmahtu
                                kuni 32GB MicroSD kaart

Andmeside:             GPRS 32 - 48 kbps 
                               EDGE 236,8 kbps
                               3G 7,2 Mbps
                               WiFi b/g
                               Bluetooth v2.0 A2DP
                               USB ühendus

Sõnumid:                SMS, MMS, e-post          
Kaamera:                5MP, autofookus, LED välk    
                             asukohasiltide lisamise võimalus
                              pildistabiliseerimine
                              Video 720x480@30fps
                              teine kaamera videokõnede tegemise tarbeks

Raadio:                  FM vastuvõtja/saatja
GPS:                     Google Maps toega A-GPS
Aku:                      Li-ion 1000 mAh                            kuni 300 tundi ooteaega
                            kuni 3 tundi 50 minutit kõneaega
                            mängib muusikat kuni 30 tundi

Hind:                 ca 6000 krooni

Lisaks toetab telefon veel Javat, eraldi kaabli abil saab signaali otse telerisse saata, mängib MP3/AAC/AAC+/WMA heliformaate, mängib DivX/XviD, MP4 videoformaate, kalender, dokumendivaataja ja diktofon.