Apple'i enda kodulehel on öeldud, et iPhone XR mudeli aku kestvus on puhta kõneaja poolest 50 tundi. Uuringus selgus aga, et tegelikult saab inimene järge pidamata rääkida kõigest 16 tundi ja 32 minutit, ehk lubatust 51 protsenti vähem. Eri mudelite testimisel selgus, et probleem ei ole ainult XR mudeliga, vaid keskmiselt kestavad kõikide iPhone'i mudelite akud lubatust 18-51 protsenti vähem.

"Meie tooted on läbinud põhjalikud testid ning jääme välja reklaamitud aku kestvuse näitajate juurde," kommenteeris Apple. Samuti lisas ettevõte, et iPhone'i on konstrueeritud nii, et see haldab arukalt energiatarbimist, maksimeerides aku kasutusaega ning oma testimismetoodikas on nad seda arvesse võtnud.

Apple ei ole loomulikult ainuke tootja, kes ülehindab oma telefonide akukestvust. Taiwani tootja HTC telefone testides leiti näiteks, et nende aku kestab lubatud 20,5 tunnist 5% vähem ehk 19,6 tundi. Kuid osade telefonide puhul on leitud ka vastupidist - selles suhtes on silma jäänud nii Samsung, Sony kui ka Nokia. Näiteks Sony's Xperia Z5 Compact mudeli puhul täheldati, et välja reklaamitud 17 tunnise aku kestvuse asemel peab telefoni aku tegelikult vastu 25 tundi ja 52 minutit.

Testitulemuste suhtes tasub aga jääda kriitiliseks, kuna pole teada, mis metoodikat täpselt kasutati. Väljaanne tõdes ainult, et testis täiesti täis laetud telefone ning helistas nendega, kuni aku tühjaks sai. Seda, milline oli näiteks ekraani eredus, millised taustaprotsessid toimisid või millised on muud tegurid, mis testimist mõjutada võisid, ei täpsustatud.