Kui hiljutine mudel P7 oli justnagu väike õhuke iPhone 5, siis nüüd pakub Mate 7 kerget deja vu tunnet iPhone 6 Plusi näinutele, kirjutab AM.ee.

Ja kui ekraan lukustusest avada, siis oh üllatust – Androidi juures on uue Android L-i ehk Lollipopi (loe lähemalt) üksikuid tunnuseid märgata. Näiteks alumised funktsiooninupud on disainitud tuleviku-Androidi silmas pidades ning teadetemenüü meenutab pisut tuleviku-Androidi.

iOSiga sarnanev tarkvara torkab silma ka telefoni sisemuses: ümarate nurkadega ikoonid, puhas liigsete detailideta kasutajaliides, nn app tray eraldi puudumine ja kõik äpid on reas avaekraanidel, mille vahel tuleb järjest lapata. See on üsna samamoodi nagu iPhone'il, seega sealt ületulnute jaoks täiesti harjumuspärane.

Kuigi telefon on kuuetolline, pole see väga suur "labidas", sest ekraani ääred on väga kitsad ja selle võrra sai telefoni väiksema teha. Sõrmedega kinnihoidmiseks on ruumi alumisel äärel.

SIM ja microSD käivad mõlemad peene pulgaga avatavasse sahtlisse, need sahtlid avanevad üsna raskelt. Pehmema traadiga pole mõtet proovida - igaks juhuks võiks SIM-i ja mälukaarti vahetuseks kaasasolevat luugiavamispulka näiteks rahakoti vahel kaasas kanda. Sest kirjaklamber sellesse avamisauku ei mahu.

Tagaküljel on ka sõrmejäljelugeja, millega saab asendada paroole. See skannib igas suunas, seega ei pea sõrme alati täpselt otse ülalt alla tõmbama.

Telefonil on üsna suur laadija, aku on ka suur ja sisseehitatud, laeb 2,5 tundi. See-eest kestab karmimal kasutusel ca 25-30 tundi, rahulikumal kasutusel aga sai ka kaks päeva laadimata olla.

Mälu oli meie testitud pruunika korpusega mudelil 2 GB (RAM) ja 16 GB (välkmälu), kuid kuldsel versioonil on juba 3 GB RAM / 32 GB välkmälu.

Internet on tulevikukindel: LTE 300 Mbit/s.

Ka kaamera, võib öelda, on tulevikukindel: esikaameraga saab näiteks teha panoraamset selfiet, nii et ka grupp peale mahub. Kätt ei peagi väga pikalt endast eemale ajama.

Ekraan on Full HD (1080p), IPS-iga ja selge ning hea. Päikese käes on pilt üsna rahuldav või isegi hea ja loetav.