Sarnase asjaga on hakkama saanud ka Regio, kellel on juba ilmunud 2007 aasta andmetega Leedus valmistatud navigeerimisvõimaluse ja aadressiotsinguga kaart Garmini navigatsiooniseadmetele.

Kindlasti tekib küsimus, et kumb parem on. Head on nad mõlemad ning näitavad seniolematut taset navigatsiooniseadmete kaartide detailsuses Eesti kohta. Kuna mul pole olnud võimalust Regio kaarti testida ja konkreetseid võrdlusi ei saa seetõttu välja tuua, siis jätan oma arvamuse enda teada. Kuid küllaltki kaalukas pluss EOMAP’i kasuks on see, et nad teevad oma kaardid ise kasutades selleks kolmandate osapoolte poolt arendatud tarkvara. Selline lähenemine tõstab ilmselgelt kaardi täiustamise paindlikust.

Võrdlusmomendiks oli mul kõrvale võtta TomTom’i Eastern Europe v6.8 kaart, kus muuhulgas peal ka Eesti. See on TomTom’ile detailseim ja kõige uuem Eesti kaart. Kui TomTom õigustab ennast väga ilusasti Eesti suuremates linnades ja maanteedel (kusjuures mulle isiklikult meeldib TomTom’i tarkvara rohkem kui Garmini oma), siis külades/alevikes jääb temaga hätta. Teatud TomTom’i mudelitele on küll võimalik installeerida Offroad Navigator, kuid detailseid kaarte ta muidugi ei asenda.

Teine kaart, mis mul EOMAP’i omale võrdluseks oli, on Garmin’i City Navigator Europe NT 2008 komplekti kuuluv Eesti kaart, mis sisaldab põhimaanteid ning detailkaarti Tallinnast. EOMAP’i Eesti detailkaart jättis vähemasti mulle autoga liigeldes väga sümpaatse mulje- märgistatud olid ka üpris kõrvalised ja uued teed. Ühtegi tõsisemat tarkvaraviga ma ei avastanud, kuid kohati võttis tee ümber arvutamine kannatamatult pika aja. Paikade detailsusest räägivad ekraanipildid enda eest.

Kommenteerides natuke tehtud ekraanipilte, siis Narva maantee puhul on hästi näha, kuidas Garmin City Navigator Europe NT 2008 peale Tallinna enam midagi asjalikku ei näita. EOMAP’i Nõmme keskuse ja Ülemiste kandi (varia kaustas) fotodel on hästi näha huvipunktid. Veel meeldib mulle Väike-Maarja võrdlus, kus kõrvutades TomTom’iga on kenasti näha viimase mahajäämus detailsuses. Siiski on üsna paha Garmini ja TomTom’i kaarte 1:1 vaadelda, sest kasvõi detailsuse suurenemine leiab neil aset erinevate mõõtkavade juures. Kokkuvõtvalt võiks vast lubada, et EOMAP’i kaardiga Eestis autoga liigeldes päris kindlasti ära ei eksi!

Lisaks veel seda, et püüan võimalust mööda (pole hetkel Eestis) screenshot’e üles albumisse laadida kui kommentaaride seas peaks olema mõni sooviavaldus konkreetse paiga ekraanipildi kohta!

Galeriid saab vaadata siin.