Sest eks nende lugematute Hiina tootjate hulgas on tõesti imelisi esindajaid ja mõned on ka jutumärkides "imed", kirjutab AM.ee.

Esmamulje on otsustav?

Coolpad Modenat karbist välja võttes aga võib nii mõttes kui ka ilmsi öelda "ohoo!", sest tõesti, telefon näeb väga hea välja.

"See maksab mingi 5-6 sada," pakuvad esimesed soliidse, õhukese nikeldatud äärte ja nupuga telefoni nägijad. Tegelikult aga... alla 200 euro. Seega välimuse järgi otsustades võib öelda, et hea diil.

Telefon on stiilne, elegantne (paksus 8,6 mm, aga ääred on õhemad) ning tundub käes parajalt raske (158 g). Nupud on nikeldatud, äär ka, tagakaas on kreemjasroosakas (või kuldne, olenevalt mudelist).

Androidi-nupud on ekraanist eraldi, alati nähtaval ega võta ekraanipinnal ruumi. Kaks SIM-kaarti saab sisse panna. Seega, kui poes tehakse ost esimese emotsiooni järgi, siis võib Coolpadil edu olla ka Eestis, kuigi seda marki ei tunta veel.

Kiirustestid nii säravad pole

Hiina telefonile tüüpiliselt on sees Androidi EMUI sarnane kohandatud kasutajaliides, mis on iOS-ilik ja lihtne ning töötab pealtnäha kiirelt.

Kuigi kõik tundub telefonis sujuvat, on jõudlustestides Coolpad suht mitte-coolide tulemustega. Quadrantis jääb aastatevanuste telefonide keskele ja Linpacki toore arvutusvõimsuse testis jooksis rakendus üldse kokku, korduvalt.

Jõudlustestid:

* Quadrant: 2108 p
* Geekbench 3: 1396 p

Sisemistest kiiksudest ka: näiteks kaasa tulnud ilmarakendus leiab Tallinnat otsides vaid koha "Pohja-Tallinna".

Suur 5,5-tolline ekraan on küll suhteliselt ere ja kontrastne, kuid eraldusvõime 540 x 960 pikslit tagasihoidlikkusele kalduv. Mis teha, hind on ju telefonil selline, et tootja peab detailides kompromisse tegema.

Samas pole tänu kontrastsele IPS-ekraanile mure väheste pikslite pärast nii suur. Silmale on enam-vähem ilus vaadata, kui väga lähedalt ei uuri. Otseses päikesevalguses siiski loetavus kannatab.

Taga on 8 MP kaamera, mis teeb nii HDR-i kui Full-HD videot, ees 2 MP kaamera.

Kaamerad pole just kõige teravamad, päikselisel sügispäeval tulid välja sellised pildid.
Foto: AM.ee
Foto: AM.ee
Huvitaval kombel lähedalt olid objektid teravamad kui maastikupiltidel. See on ju päris hea:
Foto: AM.ee

Vaba mälu on lubatud 8 GB-st kasutaja enda tarbeks 4,6 GB. Seega üsna kitsalt, aga lisada saab ka microSD kaardi, et seda laiendada.

Aku kestab päeva ja natuke enamgi veel.

Kokkuvõtteks - osta juhul, kui tahad odavat 4G telefoni, mis näeb välja stiilne ja ilus ning kui sa ei aja taga tippkiirusi, tippresolutsiooniga ekraani ega taha teha ilusaid mobiilipilte.

Kasutajate vajadused on erinevad. Android 5.1.1. jookseb siin ju sujuvalt, helistada saab kahe SIM-kaardiga (ja palju neid stiilseid kahe SIM-iga telefone ikka on) ning veel kord - see Coolpad näeb, nagu nimigi ütleb, lahe välja. Ehkki see nimi ei kuulu Hiina mobiilibrändide TOP 10 pingeritta (veel).

TEHNILISED ANDMED
Nutitelefon Coolpad Modena
Hind: 199 eurot (Elion)

* Protsessor: Qualcommi MSM8916 Snapdragon 410, neljatuumaline, 1,2 GHz
* Muutmälu: 1 GB
* Välkmälu: 8 GB (kasutaja jaoks ca 4,5 GB, laiendatav microSD mälukaardiga)
* Operatsioonisüsteem: Android 5.1.1
* Ekraan: 5,5-tolline, IPS, 540 x 960 pikslit
* Andmeside: 2G / 3G / 4G, kuni 50 Mbit/s alla / 50 Mbit/s üles, 4G 800/900/1800/2600, 3,5G 900/2100 GSM 900/1800/1900 MHz
* WiFi: a/b/g/n
* Muud ühendused: GPS, GLONASS, Bluetooth, USB, FM-raadio, kaks SIM-kaarti (microSIM, kaks kaarti ooterežiimis, üks aktiivne)
* Aku: 2500 mAh
* Mõõtmed: 77,5 x 153 x 8,6 mm
* Kaal: 158 g