Ma ei ole kunagi eriline Canoni Powershot G seeria fänn olnud. Lihtsalt teised sarnased, mida proovitud, on etemad tundunud ja igas mõttes paremini sobinud, kirjutab Digitest.ee.

Äkki suudab selle pere uusim liige Canon PowerShot G16 mind ümber veenda? Vaatame siis lähemalt, mida järjekordne kandiline G lisaks juba mainitule enda sees veel peidab.

Väljast on G16 oma eelkäija, Canoni kompaktkaamera Powershot G15-ga peaaegu identne. Muudetud on vaid paari tagaküljel asuva nupu funktsiooni.

Minu kui manuaalrežiimis pildistaja jaoks on särikompensatsiooniratas kaamera peal paras ruumiraiskamine, aga tõenäoliselt on sellele funktsioonile piisavalt publikut, et teda järjekindlalt seal hoida.

Suur ja hea kvaliteediga tagumine LCD ei ole kahjuks ei kallutatav ega pööratav.

Samuti – sel aastal sündinud kaameralt ootaks küll hetkel parimat võimalikku digitaalset pildiotsijat, mitte lihtsalt piiluauku, kust väljasuumitud objektiiv osa kaadrist ära varjutab, aga tõenäoliselt on sedatüüpi kaamerate kasutajad niikuinii harjunud pildistatavat/filmitavat tagumiselt ekraanilt jälgima.

Powershot G16 ehituskvaliteet on aus ja hea. Kaamera tundub käes kindel ja kuigi minu kätte ta just valatult ei istu, saime ses suhtes omavahel siiski päris hästi läbi. Kaasa aitasid kindlasti hästi läbimõeldud otseteenupud kaamera tagaküljel.

Juba esimeste proovipiltide tegemisel tundsin tõsiselt puudust pööratavast/kallutatavast ekraanist. Ma eeldan, et selle puudumise taga tänapäevase kompaktkaamera puhul on ilmselt kellegi disainikiiks, mis ei luba retrovälimusega kaamerat "ära rikkuda". Kõik kes liigutatavat ekraani pildistamisel või filmimisel kasutanud, teavad hästi kui palju mugavamaks see töö muudab.

Fotode kvaliteet, täpsemalt detailirohkus oli kahtlemata positiivseks üllatuseks. Vähemalt madalate tundlikkuste puhul (umbes ISO 800-ni) on G16 fotod kaunid ja hea joonisega.

Pisikese "digiläbu" fookusest väljas aladel võib andeks anda – vähendatuna veebimõõtu või paberile trükkides seda oluliselt näha ei jää. Kõrgematel tundlikkustel pildistades hakkab kole digimüra järjest enam domineerima ning ISO 12800 on lähedalt vaadates ikka väga "villase" olemisega.

Sisseehitatud WiFi on tore ja tänuväärt asi. Mitte ainult ei saa tänu sellele Powershot G16 oma nutitelefoni või tahvelarvuti kaudu juhtida ja tema sees olevaid pilte lehitseda, vaid pilte on võimalik netti laadida otse kaamerast.

Lisaks on võimalik kaks Powershot-kaamerat omavahel üle WiFi "tuttavaks teha" ning niiviisi pilte ühelt kaardilt teisele kopeerida.

Loe täisteksti ja vaata testpilte saidil Digitest.ee.