Õues hingab aprill ja meil on aeg rääkida uuest iPhone'ist? Midagi on nagu valesti, sest selleks teemaks on meil ju igal aastal aeg reserveeritud septembrisse. Ent iPhone SE on Eestis kohal ja esmalt tuleb rääkida, miks see telefon üldse olemas on. Ja teiseks – miks ta lõhestava mulje jätab, kirjutab Geenius.ee.

Mõnes mõttes on iPhone SE 2016. aastal üsnagi veider telefon. “Suur” ekraan on iga tootja jaoks tänapäeval standardvarustus, viietollise ekraaniga telefone leiab nii kõige kallimate kui odavaimate seast. Ja nüüd otsustab Apple välja tuua uue telefoni, mille 4-tolline ekraan on selgelt pisike.

Ent siin taga on mitu loogilist põhjust. Esmalt Apple’i finantsaruanded, kus iPhone SE torkaks ilmselt väga positiivselt silma, kui me neid piiluda saaksime.

iPhone SE korpus on sama kolm põlvkonda vana telefoniga iPhone 5S, mis tähendab, et uue telefoni jaoks polnud vaja ehitada uut tootmis-kompleksi.

iPhone 5S-i on firma müünud julgelt üle 100 miljoni eksemplari, mis on tohutu kogus ja nõuab hiiglasikku masinavärki. Nüüd saab selle olemasoleva masinavärgi panna tööle nii, et liinilt hakkaks tulema iPhone SE-sid.