5G õhu teel leviva andmeside standard polnud tegelikult sel ajal kaugeltki valmis ja kinnitatud, nii et kõik see oli pigem reklaamitrikk ehk võimalus endale nime teha.

Hea uudis on aga see, et 5G standardit arendav ühendus 3GPP on nüüdseks kokku leppinud, millised sellele vastavad andmesidetehnoloogiad olema peavad, nii et 5G on nüüd nii-öelda valmis.

Jääb üle ainult oodata, mil operaatorid oma 5G võrgud käiku lasevad ning tehnoloogiafirmad 5G kõlbulikud seadmed ja teenused müügile toovad, mis juhtub kiiremate puhul ilmselt veel tänavuse aastanumbri sees. Tõeliselt laia levikusse jõuavad 5G-tarbijaseadmed aga eri hinnangutel vahemikus aastatel 2020-2023.

3GPP pani mullu detsembris paika 5G algse standardi, mis võimaldas 4G/LTE põhjal 5G-kõlbulikke seadmeid luua ja võrke käivitada. "Õige 5G" saabumine lisab võimaluse ka seda kasutada, seniseid projekte ei pea lõpetama.

5G muudab mobiili-interneti küll ilmselt kiiremaks, aga inimestest rohkem on seda vaja asjade interneti (IoT) arendamiseks ehk seadmetele-süsteemidele, mis interneti teel andmeid vahetavad.