Keset Hispaaniat asub maailma ühe suurima ettevõtte Amazoni rahvusvaheline kontor, kus alates sellest kuust saab olema ka killuke Eestit.

Amazoni tellimusel jõuavad otse Telliskivi loomelinnakust Hispaania kontorisse 17 Eestis toodetud ja disainitud hubast kontoriboksi.

Kodumaise mööblitootja Borg kontoribokside tehing Amazoniga on väikeettevõtte jaoks esimene tellimus sellises mastaabis ettevõttelt.

Borgi asutaja Mart Jõhvika sõnul kulus tehinguni jõudmiseks ligi pool aastat mõttevahetust, näidiste kinnitamist ja kooskõlastusi, kuid hoolimata pandeemiast jäi veebigigant oma ostule kindlaks.

"Amazoni tellitud Haus-nimelised "väikemajad" on disainitud selleks, et töötajad saaksid mugavalt ja muust mürast eraldatult süveneda töösse või võtta lihtsalt hetkeks aeg maha ja seal lõõgastuda.

Meie kasuks otsustati peamiselt laia valiku ja toodete funktsionaalsuse tõttu. Näiteks on võimalik ratastel kontoriboksi kerge vaevaga liigutada ühest ruumist teise või kasutada hilistel õhtutundidel, kuna boksis on valgustavad LED-lambid.

Praktilisuse lisamiseks on toolidel elektripistikud ja pistikuküljele kinnituv laud. Kuid, mis peamine, on aga hea heliisolatsioon ja mugavus," ütles Jõhvikas.

Tootja foto

Borg teeb nüüd pingutusi, et Amazoni teisigi kontoreid Euroopas sisustama hakata. Lisaks on Eesti firma juba sõlminud mitmeaastased lepingud selliste suurettevõtetega nagu Pfizer, Danone ja Deloitte.

Haus-väikemajad on disaininud Martin Saar – rahvusvahelise visiooniga Eesti toote- ja mööblidisainer, kes on õppinud toote- ja mööblidisaini Inglismaal ja USAs. Tema eesmärk oli leida tasakaal mugavuse ja funktsionaalsuse vahel, et luua lahendus, mis oleks nauditav, soodustaks mõttetööd ning sobiks kontoritöötajatele igapäevaselt kasutamiseks.

Telliskivis tegutsev Borg on asutatud 2005. aastal. Ettevõte toodab disainmööblit nii koju, kontorisse kui ka avalikesse ruumidesse. Borgi eesmärgiks on luua kvaliteetseid esemeid, mis kestavad põlvest põlve, omavad iseloomu ja on oma peremehele kindlaks kaaslaseks.Kogu toodang valmib Tallinnas.

PS Võimalik, et maailma rikkaim mees pole siiski Amazoni boss Jeff Bezos, vaid näiteks Venemaa boss Vladimir Putin, aga läänes koostatud rikaste nimekirju troonib tõepoolest Bezos.