Telia Eesti asjade interneti valdkonna juhi Toomas Kärneri sõnul viib uus lahendus sportimise, liikumise ning isegi tavalise jalutuskäigu uuele ja põnevale tasemele, kuna inimestel on võimalus oma sammude eest saada täiesti tasuta mobiilse interneti mahtu.

„See on hea näide, kuidas aktiivse eluviisi ja tehnoloogia omavahelisel sidumisel saab luua uut ja põnevat väärtust. Kutsume kõiki inimesi oma samme lugema ning oleme valmis jagama selle eest ohtralt täiendavat internetimahtu,“ lausus Kärner.

Värske lahenduse loogika on lihtne: mobiilse interneti mahtu saab juurde teenida iga päeva jooksul tehtud sammude eest, kusjuures iga 1000 sammu tähendab 5 megabaidi (MB) ulatuses täiendavat internetimahtu. Maksimaalselt saab päevas juurde teenida 50MB ulatuses internetimahtu, mille nimel on vaja teha 10 000 või enam sammu. Ühes kuus teenitav maksimaalne andmemahu kogus on 1,5GB. Selleks, et maksimaalset andmemahtu välja teenida, peaks inimene igapäevaselt tegema vähemalt 10000 sammu.

Sammud netimahuks

Eelduseks, et teenust kasutada peab olema Diili või Telia lepinguline klient. Samuti peab inimene kasutama kas Fitbiti või Garmini aktiivsusmonitori või spordikella. Lähiajal on seadmetest lisandumas veel Polar. Kui need eeldused on täidetud, tuleb end sisse logida Telia Active portaali, siduda oma sammulugeja ja telefoninumber ning internetimahu kogumine võibki alata.

„Soovime Telias parandada eestimaalaste elujärge ning tehnoloogia on meile selles täna suureks abiks. Usume, et uued ja põnevad võimalused pakuvad motivatsiooni ja avastamisrõõmu eri vanuses inimestele,“ lisas Kärner.