Google uuendab Androidi osaliselt siiski ka juhul, kui seadmetootja omalt poolt midagi ei tee, et värskendused seadmes allalaaditavaks muutuks.

Google uuendab nimelt Androidi taustateenuseid Play Services, mis võivad tuua kokkuvõttes nii veaparandusi kui ka uusi funktsioone.

Erinevalt varasemad on ka paljud Androidi juurde kuuluvad äpid nüüd e-poe Play Store kaudu värskendatavad.

Google jätab endale õiguse oma äppe uuendada, nii et tootjatel pole siin vaja üldse sekkuda. Nii on kõik Androidi seadmed saanud näiteks võimaluse Find My Device, et aparaadi füüsilist asukohta saaks kindlaks teha.

Samuti lisas Google sel moel äppide skännimise funktsiooni, mis pahavara otsib ja seadmekasutamise turvalisemaks muudab.

Google on hakanud viimasel ajal üha rohkemaid äppe Androidist eraldama, et neid saaks Play Store'i kaudu värskendada. Nende hulgas on Gmail, Google Calendar, Google Keyboard, Hangouts, Chrome, Google Maps, Drive, YouTube, Keep, Google+ ja Google'i otsingu äpp.

Apple'i nutiseadmete puhul on asi karmim: süsteemiäpi nagu Mail, Calendar, Safari või Messages uuendamine eeldab opsüsteemi iOS uusima variandi kasutamist. Apple'i nutiseadmete puhul on opsüsteemi uuendamine samas üldiselt palju kergem kui Androidi puhul.

Google üritab olukorda parandada mitmel moel, nii äppide Play Store'i kaudu värskendamise kui ka näiteks Project Treble'i abil, mis peaks Android 8.x seadmete uuendamise tootjate jaoks lihtsamaks muutma.

Kui sa tahad lihtsalt omada ligipääsu kõigele uuele, mida Android pakkuda suudab, siis tegelikult on olukord päris soodne. Kui su seadmes jookseb vähemalt Android 6.0 Marshmallow, siis on selles ka enamik moodsamaid võimalusi olemas, mida opsüsteem praeguse seisuga sisaldab.

Väljalaset 6 või uuemat Androidi jooksutavad hetkel maailmas siiski vaid napilt pooled kasutuselolevatest Androidi seadmetest.