Apple saatis viimase kolme kuu jooksul tehastest klientidele vaid 35,3 miljonit iPhone'i, mis on 15 protsenti vähem kui eelmisel aastal. Esikolmikusse trügis õunafirma asemel hoopis Hiina tootja Oppo, kes tõstis eelmise aastaga võrreldes müüdud telefonide hulka 13 protsendi võrra ning müüs 36,2 miljonit seadet.

Analüütikute sõnul on Apple'i turuosa kaotus põhjustatud liialt kallitest telefonidest ning sellest, et inimesed otsustavad pigem vanade seadmete kasuks selle asemel, et uusi Apple'i seadmeid osta. Teise põhjusena tuuakse välja Apple'i soovimatus odavamaid seadmeid toota.

Esikohal olev Samsung ning teisel kohal olev Huawei suutsid mõlemad oma positsiooni tugevdada, võrreldes eelmise aastaga toodeti vastavalt kuus ja kaheksa protsenti rohkem telefone. Seda isegi vaatamata sellele, et Samsung oli kimpus oma volditava telefoniga seonduva mainekahjuga ning Huawei jäi USA-Hiina kaubandussõja hammasrataste vahele.

Üldine telefonide müügitrend oli samuti languses ning võrreldes eelmise aastaga müüdi 3,6 protsenti vähem telefone. Tegemist on pikaajalise trendiga, mis on kestnud juba 2017. aasta kolmandast kvartalist. Eelmise aastaga võrreldes suutsid selles kvartalis müüki suurendada vaid neli ettevõtet: Samsung Electronics, Huawei, OPPO ja TCL Alcatel.