Mais välja kuulutatud kohtuotsuse alusel oleks pidanud Samsung maksma Apple'ile 539 miljonit dollarit. 27. juunil pöördusid aga mõlemad osapooled San Jose piirkonnakohtu poole ja teatasid, et nad on leidnud vastastikkuse mõistmise ning soovivad kohtuasja pooleli jätta. Kohtunik Lucy Koh kirjutas selle peale alla määrusele, mille kohaselt sama nõudega kohtuasja enam avada ei saa.

Siiani pole selge, milles täpselt kaks suurfirmat kokku leppisid. Küll aga võib öelda, et nutitelefonide patendisõjad tunduvad olevat lõpuks läbi ning saavutati nendega võrdlemisi vähe: Apple sai küll terve perioodi peale Samsungilt mitmesaja miljoni dollari väärtuses kompensatsiooni, kuid ei suutnud Samsungi tooteid turult välja puksida, nagu plaanis oli.

Tegelikult on olukord olnud pigem vastupidine - Samsungi telefonide müük on 2011. aastaga võrreldes mitmekordselt kasvanud. Võib vaid spekuleerida, kas ilma kohtuasjata oleks müük veelgi suurem.

Rahvusvahelises kohtuasjas leidsid pooled mõlemale sobiva lahenduse juba 2014. aastal, praeguseni on viimane kemplemine toimunud Ameerika Ühendriikide pinnal.