Tõepoolest, kuigi enamik soetab tänapäeval suhteliselt suuri, vähemalt 5tollise ekraanipinnaga nutitelefone, siis on ka pisi-nuputelefonid teatud ringkondades väga menukad ja levinud.

Säärased kannavad laiemale ringile tundmatud nimesid nagu Zanco Fly ning neid saab osta muuhulgas Amazonist ja eBayst näiteks 10-50 USA dollari eest. Veebiotsingus on kasu ilmselt terminitest nagu mini phone või nano phone.

Tüüpilisel pisitelefonil võib olla ühetolline ekraanipind, kerge mõnekümne grammine kaal, kuni kolme ööpäevast ooteaega võimaldav aku ja... need ongi vast peamised.

Sest need ülalmainitud teatud ringkonnad on USA ja Ühendkuningriigi vanglad, mille asukatel on vaja arvestada võimalusega, et pisitelefon peab vähemalt ajutiselt tagumikku peitu minema.

Sellele viitavad ka nii tootekirjeldused kui ka kasutajate lühiarvustused, mis sisaldavad väiteid, et telefon jääb kehaõõnsuseskänneritele märkamatuks, et selle telefoniga juba anaalprobleeme ei teki, seda on "valutu peita", jne.

Endine vang, saidi prisonism.co.uk omanik Carl Cattermole kinnitab, et telefonid on vanglates üldlevinud. Neid toovad varjatult sisse vanglatöötajad ja neid saab ka teistelt kinnipeetavatelt osta või millegi vastu vahetada.

"iPhone'id ja sellised on vanglas haruldased. Enamik telefone käivad mingil ajal tagumikus peidus, nii et iPhone 6 Plus suurune seade saatke p***e – või õigemini, ärge saatke," kinnitab Cattermole.

Kes otsib, see leiab ka arvukalt (ingliskeelseid veebi-)uudiseid, kuidas üks või teine vang sellega vahele jääb, et tagumikus telefoni peidab – vahel ka selle seinalaadijat. Halvemal juhul võib aparaat vajada head pelgupaika lausa päevade ja nädalate kaupa.

Kuulus on mõne aasta tagune juhtum, kus ühe härra pärasooles varjusid korraga kaks telefoni, kaks akut, tangid, kaks puuri, kaheksa rauasae tükki, viis naela ja kolm SIM-kaarti.

Kellel nüüd minitelefonide vastu (eeldatavasti puhtintellektuaalne) huvi tekkis, siis võib ta selliseid leida ka saitidel nagu Smallest Mobile Phones. See avab mobiilihuvilisele lausa uue maailma, kus Samsungi või Apple'i asemel on levinud kaubamärgid pigem Zanco, GTStar jt.

Väikestel mõõtmetel ja madalal hinnal on ka oma varjukülg. Sellised seadmed ja nende akud või muud komponendid on koostekvaliteedilt harva väga head ja vastupidavad.