Teeme kohe hinna osas asjad selgeks. See maksab praegu 599 eurot ehk 100 eurot vähem kui S20 ja 200 eurot odavam kui S20+. Nii et on tõest odavam, küsimus on selles, mida me selle odavuse eest saame ja mida ei saa.

Me saame 6,5-tollise Super AMOLED ekraani, mille pikslitihedus 407 ppi ja mis pakub sarnaselt Samsungi tippmudelitele 120Hz värskendussagedust ja mida katab (kahjuks) eelmise põlvkonna Gorilla Glass 5 kaitseklaas.

See on suurem ekraan kui S20 tavamudelil (6,2 tolli, 563ppi, Gorilla Glass 6, Dynamic Amoled) ja väiksem kui S20+ (6,7 tolli). Seega suuruselt kahe mudeli vahel ja paljudele meeldib samas kindlasti see, et FE-l pole kumeraid ääri (lame ekraan on näiteks mängimiseks ja tippimiseks märksa parem) ning ekraani ümbritsev alumiiniumist kaitseraam on toodud selle võrra kõrgemale.

Mis puutub massi, siis FE kaalub 190 grammi, mis on 27 grammi raskem kui S20 ja 6 grammi raskem kui S20+. Seega on seadme mass miinuseks. Põhjuseks nähtavasti aku, mille mahutavus on sarnaselt S20+ 4500 mAh, samas S20 aku mahutavuseks on väiksem näitaja ehk 4000 mAh. Hea on see, et ka FE on laaditav juhtmevabalt.

Salvestusmälu on FEl sarnaselt teistele mudelitele 128 GB. Samas on põhimälu (RAM) 6GB, samas kui põhimudelitel on see 8GB. Protsessor on sama ehk Exynos 990 ning ka tarkvara on seadmel peal täpselt sama (platvorm Android 10 näiteks).

Seadme tagaküljel on kolm kaamerat - 12MP ülilainurkkaamera, 12MP lainurkkaamera ja 8MP telefotokaamera. S20 teiste mudelite põhikaamera on 64MP. S20 FE kaamera pakub kuni 3x optilist ja kuni 30x digitaalset suumi. Esikaameral on megapiksleid 32 (S20-l on see vaid 10). Seega parem šelfi-kaamera, aga oluliselt nõrgem põhikaamera.

Sarnaselt Samsungi teistele telefonidele ka FE vee- ja tolmukindel (IP68). Sõrmejäljelugeja on integreeritud ekraani alumisse ossa.

Telefon tuleb Eestis poodidesse koguni neljas eri värvitoonis - pilvepunane, pilve lavendlililla, pilve mündiroheline ja pilvesinine. Tagakülg on seadmel hea matt ja sõrmejälgi sellel tõesti näha pole. Asi selles, et tagakülg pole kaetud mitte klaasi vaid plastikuga. Samas on see nii kenasti disainitud, et luksmudelitega võrreldes ei saa plastiku kasutamist mitte kuidagi laita.

Mida FE-l karbis kaasas pole, on kõrvaklapid. Eks seegi toob hinda veidi alla.

Kokkuvõttes on tegemist sümpaatse välimusega telefoniga, millel olemas põhilised tipptelefoni omadused - need on põhimudelitega mõne näitaja osas lihtsalt veidi nõrgemad.