Kui näiteks Tele2 kliendil on 2 GB igakuise andmemahuga internetipakett, siis seni on ta saanud igas kuus kasutada hoopis rohkem mahtu. Näiteks teab Forte ühte klienti, kes on püsivalt kasutanud iga kuu 5-6 GB andmemahtu, kuigi lepingujärgselt on see ainult 2 GB.

Nüüd lõpevad sellised tasuta lõunad ära. "Klientidele vastu tulles ei ole siiani paketimahu täitudes kasutust piiratud,” teatas operaator kirjas klientidele.

"Kuna paketis toodud internetimahu märkimisväärne ületamine mõjutab ka kõigi teiste klientide kasutajakogemust, siis alates 8. septembrist 2015 rakendab Tele2 mobiilse interneti paketimahu täitumisel piirangut,” seisis kirjas.

Muudatust on tasapisi juba sisse viidud, s.t mõnedel klientidel on lepingujärgne andmemahu limiit juba jõustatud, teistele jõudis see kätte nüüd. Igatahes on kindel, et alates 8. septembrist saab kasutada nii palju andmemahtu nagu leping ette näeb.

Forte andmetel on Tele2 seni tegelenud reaalajas arveldamise süsteemi loomisega, ilma milleta ei saanud andmesidelimiiti jõustada, kui klient kasutas rohkem gigabaite, kui tema leping lubas. Nüüdseks on aga süsteem valmis ja kui kuu jooksul saab andmesidelimiit täis, on võimalus SMS-iga mahtu juurde osta nagu näiteks EMT kliendid praegu teevad.