Kindel igatahes, et esimene taoline variant on nüüd kättesaadav. Tele2 võimaldab alates tänasest 35 eri kohas (peamiselt toidu- ja joogikohad) mobiiliga maksta, ja see arv suureneb peagi.

“Mobiilne rahakott” toimib mobiiliäpi Tele2 Eesti teel. Maksmiseks pole vaja krediitkaarti, ostusumma lisandub järgmisele telefoniarvele. Tele2 võtab iga tehingu vahendamise eest 32 eurosenti.

Mobiilimakse eelised on mugavus ja kiirus, see võimaldab parimal juhul keskmiselt kolme sekundiga arve ära maksta ning lahkuda, ilma et peaks teenindajat ootama. Samuti saab äpist seniseid tellimusi ja kogusummat vaadata.

Kaupmehele omakorda on see mõistlik, sest ei pea maksma pangale makseterminaliga seotud tasusid.

Müügikoht valib ühe kolmest viisist, kuidas makse tegemiseks skaneeritav QR-kood maksjani jõuaks. See võib asuda juba otse lauas, kassas või nutiseadmes, mille teenindaja lauda toob. Viimane on hetkel levinuim.

Tele2 tootedirektor Katrin Aron näitab uut lahendust. (Foto: Tele2)

Tele2 tootedirektor Katrin Aroni sõnul ei küsi ega kasuta nad erinevalt Google Payst või Apple Payst krediitkaardiandmeid, vaid summa lisandub järgmisele telefoniarvele, sarnaselt parkimisega.

Kuus saab makseid teha kuni 200 euro eest, lagi sõltub kasutajale määratud krediidilimiidist. Makse sooritamiseks tuleb sisestada enda määratud PIN-kood.

Lahendus on kuu lõpuni testkasutuses. Siis viiakse kogunenud tagasiside põhjal võimalikud täiendused sisse ning alates maikuust on mobiilimakse laiemalt kasutusvalmis.

Lahenduse töötasid välja Tele2 ja WoraPay, rahvusvaheline m-maksete rakenduste tootja. Tele2 Eesti äpi on seni alla laadinud enam kui 21 000 inimest.

Kohad, kus saab alates tänasest mobiiliga maksta:

Zip.Home Tallinn
Zip.Home Tartu
Zip.Home Narva
Carmen Cafe Rotermanni
Sony Center Solaris
Hiiu Pubi
Hiiu Pubi piljard
Carmen Cafe Kentmanni
Katusekohvik
Butterfly Sushi
Sony Center Rocca
Sushi Cat
Tokumaru
Pööning
Ginza Sushi
Green Bakery
Gala Sushi
Istanbul Kebab
Sushi Panda
Dominic
Trühvel
Frenchy
Merikh
Crepp
KiviPaberKäärid
Veloplus
Shvips
Rucola
MannaLaRoosa
Baribal Tartu
Baribal Tallinn
Pierre
Escape Room
Leib Resto

ekraanitõmmis

Kokkuvõte

* ole Tele2 lepinguline klient

* kasuta Androidi seadet (Apple'i eelistajad peavad ootama maikuuni)

* kasuta Tele2 Eesti äppi

* igale mobiilimaksele lisandub 32 eurosenti vahendustasu