Tele2 rajas Hollandis kahe aasta jooksul LTE Advanced võrgu, mis katab 92% asulatest ja võimaldab kuni 225megabitist allalaadimiskiirust.

2016. a esimese veerandi lõpuks katab Tele2 4G võrk juba terve Hollandi, mis võimaldab neil esimese operaatorina maailmas hakata pakkuma nii andmesidet kui ka kõnesid ainult 4G-s.

Koos täieliku üleminekuga 4G-le jõuavad Hollandis tavakasutusse ka kõrgekvaliteedilised 4G kõned (VoLTE ehk Voice over LTE).

Tele2 soovib 2G ja 3G võrkudest loobumise teel eemaldada käsipiduri hollandlaste andmesidekasutuselt.

"Hollandlaste mobiilsidearved on viimasel kolmel aastal olnud kõrgeimad Euroopas, mistõttu nad on pidanud leppima Põhjamaadest kümneid kordi väiksemate andmesidemahtudega.

Meie eesmärk on alustada andmesiderevolutsiooni, pakkudes ülikiiret 4G teenust kogu riigile ebaharilikult soodsa hinnaga," ütleb Tele2 Hollandi tegevjuht Jeff Dodds.

Tema sõnul ei pea hollandlased nüüdsest enam avalikke WiFi-punkte otsima, vaid võivad soodsate Tele2 andmesidepakettidega ennast kasvõi internetti uputada.

Tele2 Holland võitis 4G litsentsi 2013. aastal ning investeeris selle võrgu rajamisse kahe aasta jooksul 450 miljonit eurot.