Tele2 Eesti tehnoloogiadirektori Ervins Kampansi sõnul on ettevõte Eesti suuremates piirkondades 300 Mbps kiirusega LTE-Advanced võrgu juba valmis ehitanud ja selle käivitamine sõltub lõppkasutaja seadmete valmimisest.

Ervins Kampansi sõnul alustas Tele2 aasta tagasi kogu oma võrgu väljavahetamisega ja uus riistvara on LTE-Advanced võimekusega. “Piirkondades, kus meil on praegu 4G, on tegelikult sisse ehitatud ka LTE-Advanced, kuid see pole käivitatud. Riistvara on valmis ja LTE-Advanced avamiseks on vaja vaid tarkvaralist käivitamist ning häälestamist vastavalt lõppseadmetele,” ütles Kampans.

“Meie võrk on valmis enne, kui kasutajaseadmed seda on. Meil operaatoritest on ka kõige suurem sageduslitsentside portfell, et pakkuda vajaminevat mahtu ja kiirust. Praegu on LTE-Advanced avamise peamine küsimus see, millal saavad kommertskasutuseks valmis sobivad lõppkasutaja seadmed. Esimesena on oodata netipulkasid ja siis ka sobivaid Cat 6 klassi telefone,” lisas Kampans.

EMT teatas eelmisel reedel, et testib neljanda põlvkonna andmeside ühendust kiirusega 300 Mbps. Elisa näitas täna reaalset demonstratsiooni, kuidas tugijaamast jõuab läbi ruuteri arvutisse maksimumilähedane kiirus.

Forte andmetel on testivad kõik Eesti operaatorid LTE-A tehnoloogiat Huawei tehnikaga, kuna teised võrgutehnika tarnijad pole veel sellise tehnoloogiaga järgi jõudnud.