Tänase päeva seisuga on CrunchPad nimeline projekt sealmaal, et mõne nädala pärast on valmis töötavad proovimudelid ja käivad läbirääkimised võimalike tootjatega.

Seadmel on 9 tollise diagonaaliga puutetundlik ekraan, alumiiniumist korpuse paksuseks on 18 millimeetrit ja operatsioonisüsteem on Linux ning selle peamiseks kasutajaliideseks WebKit võimekusega sirvik (ilmselt Firefox).

Interneti toob kohale WiFi, operatiivmälu on 512MB ja püsimälu 4GB. Andmeid saab sisestada puutetundliku klaviatuuri abil või USB klaviatuuri vahendusel. Skype'i ja meedia jaoks on seadmel kõrvaklapi ja mikrofonipesa. Ülejäänud tehnoloogilised andmed on hetkel saladus, kuid piltidelt võib tuvastada midagi SD kaardi pesa laadset ja suure tõenäosusega on seadmes ka aktseleromeeter, mis keerab pilti koos seadmega kas püsti või põiki asendisse.

Piltidelt nähtub, et tegu on igati ahvatleva seadmega ja hindki on soodne, mis lubaduste kohaselt jääb 300 dollari kanti (ca 3300 krooni).

Eksperiment väärib tähelepanu sellegi poolest, et Michael Arrington on riskikapitalist, kellel on õnnestund edukalt maha müüa mitmeid tehnoloogia-iduettevõtteid.

CruncPad'i riistvara on sarnaselt tarkvaraga avatud, nii et soovi korral ja toote õnnestumisel võib iga vastava tehnoloogilise võimekusega ettevõte seda tootma hakata ja täiendada.