Näituse fookus on ülikooli teadlaste ja inseneride saavutustel, mis on 100 aasta jooksul muutnud meie igapäevaelu paremaks.

Näiteks saab näitusel testida seadet, mis tuvastab euromüntide ehtsust. Seade põhineb TTÜ elektroonikateadlaste uurimistööl bioimpedantsi alal.

Tutvumiseks on väljas ka samal tehnoloogial põhinev südamerütmur ja seade, millega hinnata mitteinvasiivselt vererõhu muutusi aordikaares.

Välja on pandud ka TTÜs arendatud militaarrobotid ning kahekäeline robot YuMi, mis täidab näitusel ülesannet, mida ükski inimene ei suuda.

Näitusel on väljas originaalesemeid, mõnel juhul interpretatsioone saavutusest ja nii mõnegi objekti puhul saab ise käed külge panna.

Nii saab ise katsetada, kuidas professor Maltenek omal ajal leidis parima lahenduse toaahju kütmiseks või kuidas professor Öpik leegi kuumust mõõtis, hinnata saab oma võimekust ka geneetiliselt muundatud taimede eristamisel muundamata taimest.

2022. aastani avatuks jääva näituse kuraatorid on Mari Luukas, Nele Inglist ja Tõnis Liibek; näituse kujundas disainiagentuur Velvet.

Järgmine TTÜ saja aasta juubelile pühendatud üritus on 13. septembril kell 15, kui esitletakse tehnikaülikooli ajalooraamatut.