Uudis põhineb tegelikult kõlakal – Amazoni esindajad pole kinnitanud isegi nutitelefoni tootmist, veel vähem selle kuut kaamerat. Aga põnev lugu ikka, nii et kõik kirjutasid sellest!

Tehnoloogiamaailmas võimsa e-kaubamaja loomisega tuntuks saanud Amazon on moodsate vidinate väljastamisest kahtlemata huvitatud. Neilt on ilmunud juba ridamisi e-lugemisseadmeid, tahvelarvuteid ja hiljuti striiminguseade, mis sobib ka Androidi-põhiste mängude nautimiseks.

Aga milleks nutiseadmele kuus kaamerat, kui piisaks kahest (nagu enamusel konkurentidest) või äärmisel juhul kolmest (et 3D-pilti luua)?

Kuuest viis kaamerat on esiküljel. Neist üks on mõeldud videokõnedeks ja Amazoni tehnilise toe esindajatega suhtlemiseks. Ülejäänud neli aitavad luua prillivaba 3D-keskkonda, mille puhul ei pea ruumilisuse tajumiseks spetsprille kandma.

Aga see poleks lihtsalt 3D-keskkond, vaid selline, mis jälgiks kasutaja pea- ja silmade liikumisi. See on võimalik tänu infrapunakaameratele (mainitud nelik) ja nende koostööle vastavate sensoritega.

3D-efekte kasutavad taustapilt ja mõningad rakendused, kus graafilised elemendid võivad näiteks telefoni kallutamisele kohamuutmisega vastata. Muidugi kasutab Amazon lahendust ka oma äri huvides, näiteks ruumiliste tootetutvustuste kuvamiseks.

Seade jõuab maailma ette suvel ja müügile (vara)sügisel, esialgu ainult USAs. Lisaks on oodata odavamat, tehniliselt vähemvõimekat Amazoni-foni.

Amazoni nutitelefoni kõlakad eksisteerivad juba nii kaua, et selle tootmine oleks loogiline samm. Kõik nagunii ootavad, et see juhtub.

Lõpetuseks kordan igaks juhuks üle, et kogu see uudis põhineb kõlakatel ja Amazon ei tunnista veel isegi nutitelefoni turuletoomise plaane.

Sait BGR avaldas kõmutatud nutitelefonist ka varased pildid, aga isegi kui need on ehtsad, erilist silmamõnu neist veel ei saa.