Sel juhul soovitame tutvuda elionihuviliste Mikk Tendermanni ja Marko Praakli põhjaliku juhendiga, mis näitab, et digiboksi on võimalik ka ise teha, vahendab Kahvel.ee.

Teistsugune boks põhineb menukal pisiarvutil Raspberry Pi (ülaloleval fotol), mis on tuntud laiade kasutusvõimaluste poolest.

Lisaks 35 eurot maksvale Raspberryle läheb vaja MicroSD mälukaarti ning esteetilistel kaalutustel korpust, kuhu Pi asetada.

Kokku läheb universaalne meediamängija maksma 56,99 eurot. (Motorola digiboks maksab Elioni e-poes hetkel 99 eurot.)

Tarkvaralise poole pealt on kasutusel OpenELEC, mis on väike Linuxi distributsioon, mille südameks on populaarne multimeediatarkvara XBMC. Olgu siinkohal öeldud, et MPEG-2 formaadis telekanalite dekodeerimiseks on vaja soetada ka 2,79€ maksva koodeki litsents.

Lisaks võimalusele nokitseda millegi põneva kallal teevad Raspberry Pi ja XMBC võimalikuks meedia salvestamise mälu- või võrguseadmele ning kogu menüüd saab juhtida kas arvutist või telefonist.

Samuti on võimalik filmide striimimine kas kohalikust võrgust või mõnelt seadmelt ning soovi korral saab Raspberryga tõmmata nii torrenteid kui ka sirvida YouTube'i.

Kui soovid ka ise endale uue digiboksi meisterdada, siis tutvu kindlasti põhjaliku juhendiga Elioni huviliste blogis.

[HILJEM LISATUD] Alates 8. juulist on kanalid krüpteeritud, mis tähendab, et eelpool toodud juhend enam ei toimi. Kahvel.ee esindajad lubasid uurida Elionilt, millest selline otsus.