Forte andmetel ei pruugi Taxify reaalselt kohe teenust avada, vaid ootab sellega ära ametnike hinnangu autojagamise teenuse seaduslikkusele. See asetaks konkurendi Uberi tegevuse samale pulgale.

“Nagu viimasel nädalal meedias mainisime, siis oleme antud teenuse avamist ette valmistanud juba mitu kuud, kuid ootasime erinevate ametite poolt infot, kas see on seaduslik või mitte,” teatas Taxify tegevjuht Markus Villig.

Sarnaselt Uberile alustab Taxify teenuse pakkumist esialgu vaid Tallinnas, enne juhi aktiveerimist peab ta läbima taustakontrolli ja koolituse.

Villigu sõnul hakkasid autojuhid sellise teenuse vastu huvi tundma juba mullu ning siis alustas Taxify teenuse arendamist ning ametkondadega kohtumisi.

Erinevalt Uberist on Taxify analoogsel teenusel lisaks vanusepiirangule ka juhilubade omamise piirang. Teenust saavad osutava vaid need autojuhid, kel ei ole esmase juhtimisõigusega juhiload ehk load on olnud käes üle kahe aasta. Villigu teatel avati sel nädalal juhtide registreerimise ankeet ning klientide jaoks lanseeritakse teenus lähinädalatel.