Ametlikult lõpetatakse tegevus Taanis 18. aprillil. See samm järgneb ebaõnnestunud katsele veenda valitsust tegema taksondusalasesse seadusandlusse muudatusi, mille järgi ka Uberi sõidujagamismudel sellesse sobituks.

"Taani valitsus võtab peagi vastu uue seaduse, mille jõustudes muutub meie ettevõte siin mõttetuks," ütles CNNi ja BBC vahendusel Uberi kõneisik Harry Porter. Uued taksondusreeglid näevad ette taksomeetrite ja kaamerate kohustuslikuks muutmise. Lisaks piiratakse uute teenusega liituvate juhtide arvu kvartalis 125ni. See tähendab, et selleks, et kõik Uberi juhid litsentsi saaksid, kulub aastaid, lausus Porter.

Uberi Taani kõneisik Kristian Agerbo tänasel pressikonverentsil, kus teatati ettevõtte Taanist lahkumisest.
Ettevõte küll teatas, et nad püüavad veel valitsust reegleid muutma veenda, ent hetkeseisuga on nad lahkumas. Seda on juhtunud harva, kui sõidujagamisfirma tervest riigist lahkub, ehkki linnu on nad siiski varemgi maha jätnud. Lisaks müüdi aastal 2016 oma Hiina ettevõte kohalikule rivaalile Didi Chuxingile, millega lõppes ka nende katse üht maailma suuremat turgu domineerida.

CNN ütleb, et Taani suuruselt teise linna Aarhusi jääb Uberi andmetöötluskeskus siiski alles.