Veebileht nimega „The Clean Network" kaasab USA välisministeeriumi kutsel riike ja ettevõtted, mis teevad jõupingutusi, et kaitsta oma kriitilise tähtsusega telekommunikatsiooni ja pilveteenuseid, rakendusi ja 5G-tehnoloogiaid „pahatahtlikest tegijatest. Nad lubavad tugineda ainult usaldusväärsetele müüjatele, keda pole allutanud ebaõiglase või kohtuvälise kontrolli alla autoritaarsed valitsused. Ning ühe „pahalase" näitena tuuakse just Hiina Kommunistlik Partei, kelle mõju all olemises süüdistab USA teatavasti näiteks nende suurimat tehnoloogiaettevõtet Huaweid.

Kui see veebikeskkond esmakordselt avaldati, sai sellel teiste seas sõna niisiis ka Tele2 Eesti tegevjuht Chris Robbins.

„Tele2 Eesti toetab avatud, vabaturul toimuvat ülemaailmset konkurentsi, tunnustades samal ajal, et valitsused peavad kaitsma oma kodanike isiklikke ja ametialaseid andmeid. Tele2 on võtnud endale kohustuse anda oma osa. Seetõttu oleme uhked, et oleme 5G Clean Pathi partnerfirma ja tagame, et meie telekommunikatsioonivõrk on vaba ja jääb vabaks igasugusest riist- või tarkvarast, mida Eesti valitsus peab riigi ja inimeste turvalisust ohustavaks," kõlasid Robbinsi sõnad.

Päev-kaks pärast seda, kui Forte veebilehe avastas ja selles olnud Tele2 juhi tsitaate vahendas, hakkas aga „juhtuma".