Uus OLED-ekraaniga Zune HD mängib maha HD-raadiot, HD-videot (720p) ja selle sisemuses on võimas Nvidia Tegra multimeedia-süsteemikiip.

Microsofti taskumeediaseade on võrreldes tänaste Apple’i iPod Touch’idega märksa odavam — 16GB mahutav mudel makasab 220 dollarit ja 32GB mudel 290 dollarit (2420 ja 3190 krooni). 32-gigabaidise mudeli puhul on vahe sama mahuga iPod Touch’iga 110 dollarit.

Kas Apple vaatab pealt, kuidas Microsoft trügima kukub? Vaevalt. Septembri esimestel nädalatel on Apple tavaliselt tutvustanud oma iPod’ide uusi mudeleid ja tänavu tehakse seda kuulduste kohaselt esmaspäeval 7. septembril.

Ilmselt tuleb üritusel juttu uuest digitaalse muusikaalbumi formaadist Cocktail ja uuest sotsiaalsemast iTunes 9-st. Samuti tutvustatakse suure tõenäosusega uusi iPode ja uusi iPod Touch’e, millega Zune HD turul konkureerib.

Kuigi tänaste iPod Touch’idest on Zune HD spetsifikatsioonide poolest üle, siis uued versioonid on midagi muud. Eeldatavalt on uuel Touch’il kaamera ning kuulduste kohaselt langetatakse ka nende hindu - 16/32/64 GB mudelid maksavad vastavalt 200/300/400 dollarit.

Kui nii läheb, siis kaotab Zune taas oma konkurentsieelise — sellel pole kaamerat ja vähemalt esialgu nii suurel hulgal rakendusi kui Apple’i rakendustepoes. Zune HD-l on küll parem OLED-ekraan ja võime pritsida üle doki välja 720p resolutsioonis videot, kuid pole kindel, kas need on asjad, mis seadet ostma panevad.

Tasub meenutada, et Creative tõi hiljuti välja oma võimsal Zii süsteemikiibil baseeruva taskumeediaseadme arendusplatvormi Zii EGG, mis toimib nii Creative enda loodud Plaszma kui ka Google’i Android (rakendused!) operatasioonisüsteemiga. Laiatarbeturu mudelid on juba töös ja suure tõenäosusega näeb neid müügil enne jõule.

Loomulikult võib eraldiseisvate taskumeediaseadmete puhul küsida kui palju neil on mõtet ajal kui iga teine mobiiltelefon mängib muusikat, teeb pilti ja paremad neist näitavad talutava kvaliteediga videot.