Hoolega reklaamitud Windows 8 on haaranud esimese viie elukuuga 3,17 protsendi suuruse turuosa. Palju õnne - see edestab lauaarvutite Linuxi oma!, kirjutab ExtremeTech.

Mõnes mõttes üllatav, aga isegi Vista (seni vihatuim Windows?) suutis tuua esimese viie kuuga paremaid tulemusi kui Win8. 2007. a jaanuaris ilmunud opsüsteemi haardeulatus on hetkel 4,99%.

Win8 kasvu võib nimetada katastroofiliseks. See saavutab 10% suuruse turuosa heal juhul aasta lõpuks ja ei suuda raputada riski kokkuvõttes täiesti varju jääda.

Microsofti omaaegne Vista-päästmise strateegia töötas edukalt: augud lapiti ära ja Windows 7 kinkis neile uue vajaliku annuse respekti.

Win8 puhul sarnasele "õnnelikule lõpule" loota ei saa, sest MSile kuulus Vista ja 7 ajal 90% arvutiseadmete (consumer computing) turust.

Nutitelefonide ja hiljem tahvelarvutite pealetung on jätnud suurfirmale hetkel kõigest 20% suuruse pirukatüki! Microsoft ei saa loota, et Win 9 saabumine olukorda mahendab.

Windows Phone 8 ja Windows 8 olid mõeldud Microsoftile nutiseadmete äri suurte poiste hulgas kohta leidma, aga see pole õnnestunud. Miks asjade seis peaks järsku muutuma, on küsimus, millele puudub rahuldav vastus.

Üks argument oleks palju menukaid äppe, aga selles jätavad Android ja iOS teatavasti Win(Phone)8 kaugele seljataha.

Mis edasi? Tulevikulootus on eeldatavasti sügisel ilmuv Windows Blue - ilmub nimega Windows 8.1 - ühtaegu teenus ja lisapakk. Seninähtu ei sisalda küll midagi tapvalt vajalikku ega põnevat.

Loodetavasti pole selle killer feature võime tappa Windows!