Williamsi kinnitusel on ta probleemist teavitanud ka Apple'it kuid suhtlus on siiani jäänud ühepoolseks, kirjutab applespot.

Find My iPhone'i tühistamise "algoritm" on selline:

1. Ava jaotis iCloudi sätetes (Settings).
2. Vali oma konto.
3. Sisesta parooli kohale suvaline tekst ja vajuta Done.
4. Hoiatusele, et parool on vale, vasta vajutades OK, seejärel Cancel.
5. Vali oma konto uuesti.
6. Tühjenda konto selgituseväli (description) ja vajuta Done.

Selle tulemusena on Find My iPhone nüüd tühistatud.

MacRumorsi toimetajatel õnnestus see trikk nii iPhone kui iPadi peal iOS-i versiooniga 7.0.4, kuid see ei tööta versiooniga 7.1. Niisiis on probleem ilmselt iOS-i järgmises versioonis kõrvaldatud.

Kuigi see viga laseb kõrvaldada telefonist asukoha eemalt jälgimise ja sisu kustutamise võimaluse (eriti olulised kaitsefunktsioonid ärikasutuses!), ei tühista see iOS 7-ga juurutatud paroolikaitset iOS Restore.

Kui leidja proovib saavutada seadmele juurdepääsu lihtsalt iOS-i uuesti paigaldamise (Restore) kaudu, jääb seade lukustatuks ja iOS paigaldamine ei ole võimalik ilma Apple ID-d ja parooli teadmata.

See viga mõjutab muidugi ainult neid, kelle seade on siiani kaitsmata Touch ID või pääsuparooliga (Passcode), sest nõuab rakendamiseks juurdepääsu seadme sätete (Settings) rakendusele.

Et vältida Find My iPhone'i tühistamist, on kõigil Apple'i nutiseadmete kasutajatel soovitav kaitsta oma seade pääsuparooliga ja paigaldada iOS 7.1 kohe, kui Apple selle väljastab.