Tänavuste mudelite iPhone 6s ja 6s Plus "probleem" on see, et nende jaoks on akud tootnud kaks eri tootjat ning akud erinevad võimekuse (kestvuse) poolest.

Apple kinnitas, et erinevus on tõesti olemas, jääb 2-3 protsendi piiresse ja see on nende jaoks vastuvõetav tulemus. Ostja muidugi ei tea, millise akuga seadme ta saab, kui tänavust uut iPhone'i ostma tõttab.

Selline väike varieeruvus on moodsat tehnikat valmstades üsna normaalne ja tavaline - kindlasti ei paista sellega silma ainult Apple'i tooted. Paraku on just üliedukalt tegutsev Apple see, mis erilise avaliku tähelepanu osaks saab.

Kui sind siiski huvitab, kas sinu iPhone 6s või 6s Plus on Samsungi või TMSC akuga - sest TMSC aku on see kauakestvam -, on selleks üsna lihtne moodus.

Laadi iPhone'ile alla äpp Battery Memory System Status Monitor. Ava see ja vaata sektsiooni System. Leia sealt Device, Model ja uuri chipseti ehk kiibistiku kohta.

Kui chipset on N71mAP või N66mAP, on see TSMC toodetud ja selle aku suudab täislaadimise järel väidetavalt 2-3% võrra kauem vastu pidada.

Kui chipset on N71AP või N66AP, siis Samsungi oma.

Kui tulemus ei meeldi, on iPhone'i tagastamiseks õigust 14 päeva jooksul.