Baltimaade mahukaima arvutimängusündmuse raames toimuvad samuti Guinnessi rekordiomaniku, maailma suurima turniiri, DreamHack (www.dreamhack.se), baltikumi erinevate kategooriate eelvoorud. 

Võistlema oodatakse ligi 400 mängurit Eestist, soomest, Lätist ja Leedust ning mitmeid kordi rohkem pealtvaatajaid. Huvilistel on võimalik turniiri käiku jälgida internetigi vahendusel, millele lisavad põnevust kogenud kommentaatorid.

Ametlikud turniirid toimuvad kahes kategoorias: meeskondlik strateegiamäng Counter-Strike 1.6 ning individuaalne autosõidumäng TrackMania Nations Forever, mille auhinnaks on otsepääs maailma suurima arvutimänguvõistluse DreamHack finaali, mis toimub Rootsis Jönköpingis.

Pilet Rootsi ei tundu igaühele just kõige ihaldatuma trofeena, kuid finaalturniiri auhinnafond on üle 500 000 Eesti krooni, millele lisaks jagatkse mängijatele kingitusi arvutitarvikute näol.

Digifestil on osalejatel võimalik üksteisega mõõtu võtta samuti mitteametlikes mängudes : Counter-Strike: Source, Call of Duty 4, Enemy Territory, Quake Live, Left 4 Dead, Defense of the Ancients.

Võrgupidu aitavad läbi viia Photopoint, Elion, Razer, Roccat, RedBull, Taffel, Andrico ning Progames.ee. 

Boonusena on meil pakkuda veidi kaasaelamist A. Le Coq Arena väljakul, kus Digifest 2009 ajal toimub jalgpallilahing FC Flora ning Sillamäe Kalevi vahel, mida saavad jälgida kõik Digifesti pääsmega arvutihuvilised.

E-sport kui selline hakkas meil levima 10 aastat tagasi ning on kosunud suuresti tänu kiirele interneti arengule Eestis. Tohutu panuse e-spordi ning võrgupidude progressile on andnud Elion, kes on aidanud toe, nõu ja tehnilise abiga kõiki Eestis toimunud arvutimänguvõistlusi. Käesoleval Digifestile toon elion kohale oma kiire saja megabitise võrgu, mis varasemate võrgupidudega võrreldes on hoopis parem tase.

Kuigi Eesti on alles noor e-spordi riik, on meie kübersportlased ennast korduvalt näidanud ennast maailmaareenil, osaledes Maailma Meistrivõistlustel ning muudel suurematel üritustel:

QuakeCon 2005 Texas, USA - u96d 1 koht, idle.ee 3. koht,

World Cyber Games 2006 Monza, Itaalia - Team sYnck 9-16. koht,

World Cyber Games 2007 Seattle, USA - Team sYnck 9-16. koht.

Sündmuse üheks eesmärgiks on propageerida noorust ilma alkoholi ja narkootikumideta ning näidata teist võimalust oma vaba aega sisustada sõpradega koosviibimiseks ning uute sõprade leidmiseks.

Üritusele registreeruda saab  leheküljel www.lanparty.ee ning kohapeal. Eelregistreerimisega on sissepääs võistlustele 350 krooni ning A.Le Coq arenal 400 krooni.

Võistlustele saab uudistama ning kaasa elama tulla reedest kuni pühapäeva õhtuste viimaste finaalideni. Pealtvaataja pääse turniirile  maksab 100 krooni ning see kehtib kogu ürituse vältel.

Lisainfot Digifest 2009 kohta võib hankida järgmistelt netilehtedelt:
ja

Digifesti korraldab MTÜ Eesti Arvutiklubi.